Muziektent blijft dicht voor spelende kinderen

17 oktober 2008

PAPENDRECHT - De Muziektent aan het Eiland blijft gesloten voor spelende kinderen. Het terrein is gevaarlijk voor kinderen, en zij hebben voldoende andere speelgelegenheden in de buurt.

Dat is de strekking van de uitspraak van de Rijdende Rechter mr. Frank Visser, die hij afgelopen woensdagmiddag deed. De opnamen zijn pas op 6 januari 2009 te zien op televisie, maar de uitspraak mocht van tevoren bekend worden gemaakt.
De zaak was aangespannen door Pieter, een jongen uit de buurt die in het verleden diverse malen weggestuurd was uit de Muziektent omdat hij daar graag speelt. De Stichting Dorpsbehoud, eigenaar van de Muziektent, vindt het gevaarlijk dat kinderen spelen op die plaats.

Duidelijkheid
De uitspraak van de Rijdende Rechter heeft nu duidelijkheid verschaft, voor zover die duidelijkheid er al niet was. Want het was natuurlijk altijd al verboden om daar te spelen. “Wij hebben de Rijdende Rechter nooit nodig gehad”, vertelt Margré van Wijngaarden van de Stichting Dorpsbehoud. “Voor ons was het altijd al helder dat daar niet gespeeld moet worden.”
De zaak was aangespannen door Pieter, die overigens beloofd heeft zich te zullen houden aan de uitspraak van de Rijdende Rechter. Sinds de eerste opnamen van de Rijdende Rechter, eind augustus dit jaar, zijn er geen incidenten met spelende kinderen meer geweest bij de Muziektent.

Niet verrast
“Natuurlijk zijn we wel hartstikke blij met de uitspraak”, vervolgt Margré. “Verrast was ik niet. Het zou me verbaasd hebben wanneer de rechter negatief geoordeeld zou hebben, maar ik verbaas me wel meer over uitspraken van rechters. Niet over de Rijdende Rechter hoor, maar in het algemeen.”

De opnamen van de uitspraak van de Rijdende Rechter in de Papendrechtse zaak vonden afgelopen woensdag plaats in Zaandam. De uitzending is pas op 6 januari 2009. De uitspraak over de Muziektent beleeft dan nog een primeur; want die wordt gedaan in een ‘Rijdende Rechter-nieuwe stijl’. Wat dat betekent wordt pas volgend jaar duidelijk…

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.