Buurtbemiddelaars gevraagd

16 oktober 2008

PAPENDRECHT - Buurtbemiddeling helpt mensen om hun burenruzies op te lossen. Goed getrainde vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, luisteren naar het verhaal van beide partijen. Als beide partijen aangeven bereid te zijn om zelf een oplossing te zoeken, begeleiden de bemiddelaars de gesprekken. Alle inwoners van Papendrecht kunnen gebruik maken van buurtbemiddeling, zonder dat daar voor hen kosten aan verbonden zijn.

Buurtbemiddeling is op zoek naar bemiddelaars, die als vrijwilliger een bijdrage willen leveren aan het verminderen of zelfs oplossen van (buren)conflicten.
Alvorens in de praktijk aan de slag te gaan volgt iedere vrijwilliger een goede en gedegen training. Deze training wordt vanzelfsprekend kosteloos aangeboden. Er worden geen eisen gesteld aan bijvoorbeeld opleiding en leeftijd. Wel dient u zich te herkennen in een aantal vaardigheden.

Buurtbemiddelaars:
• moeten onpartijdig zijn;
• goed kunnen luisteren (naar beide partijen);
• geduld kunnen opbrengen;
• benaderen mensen positief en komen vertrouwenwekkend over;
• kunnen omgaan met emoties;
• kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie.
 
Je staat er niet alleen voor. Belangrijk om te weten, is dat bemiddelaars altijd met zijn tweeën gesprekken voeren en er een professionele coördinator is om je ondersteuning te bieden.

Als u geïnteresseerd bent, wordt u uitgenodigd om te reageren:
 
Contactpersoon: Hanneke van den Berg, coördinator Buurtbemiddeling
Tel.: 078 - 641 82 67, Mobiel: 06 - 53 38 16 05. Meer infomatie: www.buurtbemiddelingpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.