Volle winst Drechtstreek

13 oktober 2008
Volle winst Drechtstreek

PAPENDRECHT - Met een fraai staaltje pressievoetbal lukte het Drechtstreek in de uitwedstrijd tegen ex-tweedeklasser Groote Lindt om in een uur tijd de stand van 0-5 op het scorebord te brengen. Groote Lindt werd in de eerste helft en het eerste kwartier van de tweede helft overklast door het alert en fel voetballende Drechtstreek. Al na elf minuten scoorde Stefan Jonkman het eerste doelpunt door vanuit de tweede lijn uit te halen. Drie minuten later belandde een schot van Peter van de Merwe via keeper Raymond Klootwijk op de lat. Het was Erwin van der Heiden die de doelman met een keihard schot verraste en de 0-2 aantekende. Peter van de Merwe zorgde in de 38ste minuut op aangeven van Jan Abaisa voor de 0-3.

Dezelfde Abaisa scoorde net na de rust zelf de 0-4 en nog geen twee minuten was Van de Merwe goed voor zijn tweede goal, ditmaal op aangeven van Thijs van der Voort. Daarna gebeurde wat een gewoonte lijkt te worden bij de mannen van Jan Kroos. De tegenstander kreeg de gelegenheid om zijn doelpuntjes binnen te halen. Binnen tien minuten waren achtereenvolgens Steven Kramer, Hugo A Tjak en Randy Haas goed voor een tussenstand van 3-5. De wedstrijd belandde in een spannende fase waarbij de achterhoede de handen vol had aan de aanvallen van Groote Lindt. In de 82ste minuut scoorde Peter van de Merwe zijn derde goal van de middag, maar helaas keurde scheidsrechter Spek dit loepzuivere doelpunt ten onrechte af. 

Trainer Jan Kroos was ondanks de drie tegendoelpunten toch tevreden over de teamprestatie. “Jammer dat we steeds vervallen in de zelfde fout. We waren eigenlijk oppermachtig en lieten de tegenstander toch weer gevaarlijk dichtbij komen. Daar moeten we echt aan werken”, sprak hij achteraf. “Ik ben wel blij dat we onze punten weer pakken want op deze manier laten we zien dat we als nieuweling in de derde klasse voorlopig goed meedraaien”.

Drechtstreek speelt komende zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Olympia Dongen omdat het geen beker- of competitieverplichtingen heeft. Op 25 oktober wacht de thuiswedstrijd tegen Dubbeldam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.