Eerste Speedowedstrijd voor jongste Geulzwemmers

13 oktober 2008

PAPENDRECHT - In Dordrecht werd zaterdag de eerste Speedowedstrijd gehouden voor de jongste zwemmers, tot 14 jaar. Bij deze wedstrijden worden over het algemeen nummers gezwommen vanaf 100 meter en voor veel zwemmers is het een eerste kennismaking met deze wat langere nummers.De allerjongsten zwommen voor de eerste keer 100 school en 100 wissel en Sofia de Graaf, Esmee Roodenburg en Anne van Middelkoop brachten het er goed vanaf.

In de categorie jongens minioren 5 zwom Ben Muller naar een mooie tweede plaats op de 100 vrij. Max Muller en Bas van Middelkoop volgden goed met respectievelijk een vierde en een vijfde plaats. Tom Stehouwer zwom een mooi PR op de 100 rug. Bij de meisjes in deze categorie waren er PR’s voor Iris van Valen op de 100 vrij en de 200 wissel. Sabrina de Graaf eindigde op de 200 wissel met een vierde plaats net buiten de top 3. Yaro Roodenburg deed goede zaken bij de jongens minioren 6: zowel op de 100 wissel als op de 200 vrij zette hij de snelste tijd neer. Janus de Vries verbeterde zich op beide afstanden, Nick Molle zwom een mooi PR op de 200 vrij. Joran Bakema zwom voor de eerste keer bij een Speedowedstrijd en deed dit niet onverdienstelijk.
De oudste meisjes, junioren 1 en 2, zwommen 200 school en 200 vrij. Anne Duijndam pakte het PR record door op de 200 school bijna 19 seconden van haar beste tijd af te halen. Ook Djamari Oetringer, Latona Baart en Sophia van Maren scherpten hun tijd aan. Op de 200 vrij snoepten Latona, Sophia, Anne en Emese Ramstijn seconden van hun beste tijden af. Bij de jongens in deze leeftijdscategorie waren er voor Beau Hagestein, Rob van Leeuwen, Tim Muller en Jesse de Win PR’s op zowel de 200 vrij als de 200 school. Jesse behaalde op de laatste afstand een mooie derde plaats.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.