Geslaagde kledingshow voor ouderen

13 oktober 2008
Geslaagde kledingshow voor ouderen

PAPENDRECHT – De deelnemers aan de sociale activiteiten van het Rode Kruis in Papendrecht kregen op maandagmiddag 6 oktober 2008 een presentatie van de historische vereniging Binnenwaard uit de dorpen aan de Graafstroom. Drie dames van deze vereniging lieten in het Dienstencentrum kledingstukken zien uit de ‘Kledingkoffer uit grootmoeders tijd’.

Het was een gezamenlijke bijeenkomst van de deelnemers aan de wekelijkse creatieve activiteiten van het Rode Kruis in het Dienstencentrum, De Waalburcht en Wooncentrum De Markt. In totaal veertig ouderen waren aanwezig bij de presentatie van kleding die door Alblasserwaarders vanaf omstreeks 1900 tot 1925 gedragen werd. Als eerste werden lange linnen hemden getoond die mannen en vrouwen omstreeks 1900 droegen. De lange hemden boden bescherming tegen koude omdat de mensen toen nog geen onderbroek droegen. Pas later ging men hemden en onderbroeken van tricot en kant dragen. Na de pauze werd bovenkleding gepresenteerd. De bezoekers, in leeftijd variërend van 65 tot 90 jaar, herkenden veel van het getoonde. Het was een geslaagde middag.

Sociale activiteiten van het Rode Kruis in Papendrecht
Het Rode Kruis is elke maandagmiddag actief in het Dienstencentrum (Gerbrandystraat) vanaf 13.30 uur. Eveneens op maandagmiddag in het Wooncentrum De Markt vanaf 14.00 uur en op woensdagmiddag in De Waalburcht vanaf 14.00 uur. Ouderen zijn van harte welkom.

Dringende oproep aan nieuwe vrijwilligers
Het Rode Kruis is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de locatie Dienstencentrum op maandagmiddag. Belangstellenden die zich aangetrokken voelen tot het sociale werk voor ouderen kunnen contact opnemen met mevrouw M.C.J. Hoek-Dekker, telefoon 078 6154054.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.