PKC wint vrij eenvoudig van Rhoda

11 oktober 2008
PKC wint vrij eenvoudig van Rhoda

PAPENDRECHT - De selectie van PKC mag niet mopperen over de weersomstandigheden deze eerste competitiehelft; ook zaterdagmiddag scheen er weer een heerlijk najaarszonnetje en was er nauwelijks wind, zodat het weer heerlijk toeven was op de Oostpolder. Erg veel publiek was er overigens niet op deze laatste veldwedstrijd afgekomen, de kaarten waren immers allang geschud.

PKC startte explosief: binnen twee minuten stond het 2-0 en ook de 3-0 volgde kort nadien, waarmee het verschil al snel gemaakt leek te zijn. Maar Rohda vocht zich terug in de wedstrijd, ging mee scoren en kwam na 7-3 tegen het einde van de eerste helft weer helemaal terug in de wedstrijd. Via 7-5 en 8-6 brachten de Amsterdammers ineens mooie aanvallen op het veld en werd de score bij 8-8 weer recht getrokken. Bij rust stond er enigszins verrassend 9-9 op het scorebord.

De eerste minuten van de tweede helft waren weer voor PKC, dat snel weer naar 12-9 wist uit te lopen. Maar Rohda gaf ook nu niet op en kwam opnieuw terug tot 12-11, een tussenstand die ook bij het eindsignaal van de scheidsrechter nog steeds op het scorebord stond, wat bij sommigen, die de wedstrijd niet hadden gevolgd, tot verbazing leidde. Het scorebord bleek het echter te hebben begeven, waardoor de eindsprint van de Papendrechters hierop niet zichtbaar werd. PKC hervond zich namelijk in het laatste kwartier van de wedstrijd en liep uit naar 16-11 en vervolgens 19-11, de Amsterdammers in die periode volledig overklassend.

Met de volle 12 punten uit 6 wedstrijden en een positief doelsaldo van +60 sluit PKC dit eerste competitiedeel succesvol af en kan het met enig vertrouwen de komende weken naar het zaalseizoen gaan toewerken. PKC zal er namelijk direct moeten staan, want met Fortuna thuis (22/11), DeetosSnel uit (26/11) en Dalto thuis (29/11) zal het de eerste week de toon al direct kunnen zetten.

Foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.