De Geul zwemt eerste wedstrijd Zwemcompetitie

06 oktober 2008

PAPENDRECHT - Dit weekend stond de eerste wedstrijd in de KNZB Zwemcompetitie op het programma en de Geul reisde met een grote groep zwemmers af naar Barendrecht.
Er werd door de zwemmers en zwemsters zeer goed gepresteerd: niet alleen werden er 24 individuele medailles verdiend, er werden ook 34 PR’s gezwommen met als uitschieter Eline Molle, die op de 200 school maar liefst ruim 17 seconden van haar beste tijd afzwom. De totale prestatie die tijdens deze eerste wedstrijd werd neergezet mocht er ook zijn: een voorlopige telling wijst uit dat het resultaat in jaren niet zo goed is geweest.


De middag begon meteen goed met een derde plaats voor het dames estafetteteam op de 4x100 vrij; Carmen Baart, Debby van Steenderen, Senna van Dongen en Carmen Muilwijk tekenden voor deze prestatie. Het jongens junioren 4 estafetteteam met Tim Muller, Bas van den Sigtenhorst, Jasper de Win en Jesse de Win voegde daar op de 4x50 wissel een eerste plaats aan toe. Tim Muller pakte als startzwemmer met een tijd van 35.25 het clubrecord op de 50 rug onder de 13 jaar.


In de categorie minioren 4 was er een bronzen medaille voor Dané van Wijngaarden op de 50 vrij. Op de 50 rug in de categorie jongens minioren 6 was er zilver voor Yaro Roodenburg en brons voor Ben Muller. Yaro pakte later nog het brons op de 100 school, het zilver was hier voor Nick Molle. In de categorie meisjes junioren 1 zwom Latona Baart naar het goud op de 50 rug. De 100 wissel bij jongens junioren 2 leverde Jesse de Win een zilveren medaille op, op de 100 vrij was er brons voor Tim Muller. Ook bij de meisjes junioren 3 werden flink wat medailles behaald: Chadassa Mannee won goud op de 100 wissel en brons op de 100 vrij, Carmen Muilwijk pakte het zilver op de 100 vrij en Djamari Oetringer het brons op de 100 wissel.


In de categorie jongens junioren 4 was er twee maal goud voor Jasper de Win, zowel op de 50 vrij als op de 200 school tikte hij als eerste aan. Bas van den Sigtenhorst zwom naar zilver op de 200 school. Bij meisjes jeugd was er brons voor Carmen Baart op de 50 vrij. Yordi Oetringer tikte bij jongens jeugd als derde aan op zowel de 100 vlinder als de 200 vrij, Jeroen van Dijk pakte het zilver op de 200 vrij. Senna van Dongen zwom naar een tweede plaats op de 200 vrij bij meisjes senioren.


De heren zwommen 100 wissel, met goud voor Robbert Donk en zilver voor Yuri van Omme, en 100 school, waarbij Yuri van Omme in 1.08.96 het goud opeiste en het clubrecord op deze afstand pakte. Robbert Donk werd hier tweede.
Ook de afsluitende estafettes verliepen succesvol voor de Geul: zowel de 4x50 vrij, met Debby van Steenderen, Chadassa Mannee, Djamari Oetringer en Carmen Muilwijk, als de 4x100 vrij met Jeroen van Dijk, Nick Tiesema, Yordi Oetringer en Jasper de Win, werd winnend afgesloten.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.