Echtpaar Herremans-Rijsdijk 60 jaar getrouwd

01 oktober 2008
Echtpaar Herremans-Rijsdijk 60 jaar getrouwd

PAPENDRECHT - Op woensdag 1 oktober 2008 bezocht burgemeester De Bruin het echtpaar Herremans-Rijsdijk aan de Lijsterstraat, om hen namens de gemeente Papendrecht te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Het echtpaar leerde elkaar kennen op een zaterdagavond in 1946 op de Voorstraat in Dordrecht. Mevrouw ging deze avond een stukje wandelen, toen ze opeens voor een snoepwinkel in de Voorstraat een man ontmoette. Deze vroeg haar of hij een eindje met haar mee mocht lopen, en na deze wandeling spraken ze weer af voor de week erop. Vanaf dat moment wandelden ze samen.
Hiervoor liep dhr. Herremans twee per week vanaf de Jacob Marisstraat in Dordrecht naar de Ringdijk in Zwijndrecht. Zo is het balletje gaan rollen, en van het een kwam het ander.
Ze trouwden op 1 oktober 1948, dhr. Herremans was toen 25 en mevr. Herremans 23 jaar.

Na hun trouwen woonden ze 3 jaar in bij de ouders van mevr. Herremans. Daarna verhuisden ze naar een onbewoonbaar verklaarde woning aan de Sluisweg in Dordrecht. Dit huisje hebben ze met hulp van de familie helemaal opgeknapt, zo werd bijv. de bedstee verbouwd tot keuken.
Op 16 Juni 1954 zijn ze verhuisd naar de Lijsterstraat in Papendrecht, waar ze nu nog steeds met plezier wonen.
Ze kregen vier kinderen, acht kleinkinderen en een achterkleinkind.

Dhr. Herremans werkte vroeger als koperslager & als pijpfitter bij de firma Seton. In zijn vrije tijd is hij jarenlang jeugdtrainer geweest bij VV Papendrecht.
Hij is altijd heel handig geweest, en dat is hij nog steeds. (wat zijn ogen zien, maken zijn handen, aldus kleindochter Annette Kiers)
Ook knutselt hij nog steeds graag en hij weet zich ook altijd wel te vermaken in zijn schuurtje of op de fiets.

Mevr. Herremans werkte naast haar eigen huishouding en gezin nog als interieurverzorgster. Dit heeft ze onder andere een tijdlang gedaan op het gemeentehuis hier in Papendrecht. Nu houdt ze zich nog steeds bezig met haar huishouding, en daarnaast borduurt ze graag.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.