Piet van de Merwe neemt afscheid van de Culturele Raad

01 oktober 2008
Piet van de Merwe neemt afscheid van de Culturele Raad

PAPENDRECHT - Na bijna 30 jaar deel te hebben uitgemaakt van de Culturele Raad, heeft Piet van de Merwe op 30 september 2008 afscheid genomen. Nu zoveel nieuwe bestuursleden staan te trappelen om deel te nemen aan het werk van de CRP, vindt Piet dat het verantwoord is te stoppen.

Theater
Piet, in het dagelijks leven o.a. docent Engels aan het Willem de Zwijger College, nam ooit het initiatief Engelstalige voorstellingen te programmeren voor Theater De Willem.  Daarna was de stap naar de sectie Letteren snel gemaakt. Door het Algemeen Bestuur (zoals dat toen nog heette) werd hem gevraagd zitting te nemen in het Dagelijks Bestuur. Hier werkte hij vele jaren samen met Ruud Montijn.

Programmering
Het theater bleef en blijft belangrijk voor Piet. Hij zette zich op vele manieren in voor de nieuwbouw van De Willem. Toen die er niet kwam, was dat voor hem een grote teleurstelling. Desondanks blijft hij betrokken bij het theater, want Piet is nog steeds lid van de sectie Programmering, die de directeur van De Willem bijstaat in het samenstellen van ieder seizoenprogrammma.

Nieuwe leden
De nieuwe leden van het bestuur zijn Bas den Hartog, Guus klein Hofmeijer, Aline Tuit, Jan-Hubert Janssens, Chris Wijmans en Yvonne Venloo. Tijdens dezelfde vergaderingen werden ook nog nieuwe leden benoemd in de sectie Muziek en de sectie Letteren. De nieuwe leden draaiden al een half jaar mee als aspirant-leden. Na gisteravond maken zij officieel deel uit van het bestuur.

Nieuwe fase
Voorzitter Hans Hulswit liet duidelijk blijken zeer ingenomen te zijn met de uitbreiding. Na de moeilijke tijd die de stichting met name in 2005 had, betekenen deze benoemingen een nieuwe, belangrijke stap voor het proces waarbij een nieuw elan aan de stichting wordt gegeven.

Meer informatie: www.cultureleraadpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.