Alkmaarse schaker wint Westpoldertoernooi

29 september 2008

PAPENDRECHT - Het Westpolder schaaktoernooi is gewonnen door Ralph Seewald uit Alkmaar. Raymond Liem uit Rijswijk behaalde evenveel punten, maar hij moest genoegen nemen met de tweede plaats omdat hij tegen minder sterkere tegenstanders had gespeeld.
Veertig deelnemers uit vijf provincies hadden de weg naar het Papendrechtse winkelcentrum gevonden. In het overwegend mannelijk gezelschap weerde Marijke Meijering zich uitstekend door een zesde plaats te behalen. Sterk was ook de vierde plaats van jeugdspeler Lennard den Boer uit Zwijndrecht.
De leden van de organiserende schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam speelden in het sterke veld geen hoofdrol. Chris Kortweg leverde met een tiende plaats wel een relatief goede prestatie, evenals Magnus Souverein.

Het eerste team van Papendrecht/Alblasserdam is de competitie goed begonnen met een 5,5 - 2,5 zege bij het Waddinxveense WSV. Invaller Arie de Kluijver zorgde voor inspiratie door een snelle zege. Zijn voorbeeld werd gevolgd door Meinte Smink, Philip Kraaiveld en Jo Pattinama, terwijl daar remises aan werden toegevoegd door Bert Terlouw, Kees Brinkman en Marius de Wit. Kees van Meerkerk verloor.
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.