Passaat masters Nederlands Kampioen estafette

29 september 2008
Passaat masters Nederlands Kampioen estafette

PAPENDRECHT - Tijdens het NK estafette te Amstelveen is de masters ploeg 60+ eerste geworden op de zeer zware afstand 4 x 1500 meter. Tot volle tevredenheid van de lopers en enthousiaste supporters met een Nederlands Record voor clubteams. De masters 55+ werden tweede in hun categorie. De meisjes A vielen met een vierde plaats net buiten het podium op de 4 x 100 meter.

De beide master teams hebben enkele maanden volop getraind. Niet alleen om goed in vorm te komen, maar ook om een plaats in de sterrenteams te kunnen opeisen. In de categorie 60+ werd AV Passaat Ned. kampioen in een tijd van 24.47.91. Geestdriftig aangemoedigd en onder luid applaus werd deze tijd neergezet. De ploeg bestond uit Alex Halter, Cor Terlouw, John Geres, en Frans Bouter (de oudste deelnemer van de ploeg en afgelopen week nog speciaal op trainingskamp geweest). Het Nederlandse record wordt bijgeschreven in de analen van de Atletiek Unie. In de categorie 55+ werd AV Passaat 2e in 21.50 min. De ploeg bestond uit: Arie vd Leun, Albert Stehouwer, Kees Westerhout en Nico v.d. Pos.

De meisjes A namen deel aan de 4 x 100 meter. Het team bestaande uit Lieke Bakker, Suzanne Janssens, Sanne Korteland en Rachel van Harlingen noteerde in hun serie een nette tijd van 50.68 seconden en eindigde hiermee als 2de in hun serie.
Met deze tijd hadden ze geen uitzicht op een podiumplaats in de finale. Daarom besloten ze om de wissel volgorde in de finale aan te passen. In de finale lagen de meiden lang op medaillekoers. Helaas ging de wissel tussen Lieke Bakker en Rachel van Harlingen niet zoals behoorde en moest Van Harlingen hierdoor uit stilstaande start weg. Slotloopster Sanne Korteland kon de opgelopen achterstand niet meer goed maken en kwam in een toch nog snellere tijd als in de series gelopen (50.65 sec.) als 4de over de finish.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.