Drechtstreek kampioen kansen missen

29 september 2008

PAPENDRECHT - Vriend en vijand waren het er over eens: de overwinning kwam bij de verkeerde ploeg terecht. Drechtstreek slaagde er echter in de uitwedstrijd tegen Heukelum niet in om ook maar één van de vele scoringskansen te benutten en het verloor de wedstrijd kort voor het eind met 2-1. Het begint eentonig te worden maar voor de vierde keer op rij was Drechtstreek de beter voetballende ploeg met de meeste kansen. Dat dit tot nu toe slechts vijf punten opgeleverd heeft is voor trainer Jan Kroos ronduit teleurstellend. “Dit was weer een wedstrijd van gemiste kansen. Ik ben bij tien doelrijpe kansen maar gestopt met tellen”, sprak hij na afloop teleurgesteld. “Dit mag je gewoon niet uit handen geven. Mijn voorhoede heeft gewoon gefaald”.

Vanaf het begin van de wedstrijd had Drechtstreek kansen genoeg en zette het druk op het doel van doelman Kevin  de Adel. Na 20 minuten kende de niet altijd even consequent fluitende scheidsrechter Van der Linden aan Heukelum een strafschop toe. Robert Usmany verzilverde deze kans en tekende de 1-0 aan. Kort voor de rust mocht ook Drechtstreek een penalty nemen die werd ingeschoten door Martijn de Jong. Als beide penalty’s niet waren gegeven zou niemand daar raar van op hebben gekeken.

De tweede helft van de wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van Heukelum dat er nauwelijks aan te pas kwam. Kansen voor waren er voor Drechtstreek te over maar noch Laurens Maliepaard, noch Jan Abaisa of Peter van de Merwe bleken in staat om te scoren. En toen gebeurde wat zo vaak gebeurt in een wedstrijd als deze: uit een counter scoorde de ploeg die in de verdrukking zat kort voor tijd de winnende goal. Bram Boon was degene die het vonnis voltrok en de eindstand bepaalde op 2-1.

Komende zaterdag ontmoet Drechtstreek thuis WNC uit Waardenburg dat eventueel wedstrijdpunten heeft behaald als Drechtstreek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.