Senioren naar buiten!

29 september 2008
Senioren naar buiten!

PAPENDRECHT - Bewegen is goed voor ons, dat is bekend. Maar dat er zelfs tot op latere leeftijd gezondheidswinst valt te halen uit een actieve leefstijl dat is minder bekend. De groep van oudere volwassenen groeit gestaag en om die reden wil Ellen Breedveld deze doelgroep door middel van een nieuw actief buitenprogramma uitdagen om in beweging te komen. Ze start daartoe in de Papendrechtse wijk Wilgendonk nieuwe groep op, waarbij het samen met leeftijdgenoten in beweging komen en plezier hebben hoog in het vaandel staan.

In het programma is veel aandacht voor kracht, balans en coördinatie. Immers, als deze eigenschappen goed ontwikkeld blijven, neemt de kans op vallen en allerlei kleine ongemakken af. De oefeningen worden buiten gedaan aan een speciaal oefentoestel en ze worden gecombineerd met wandelen. Op de vraag of zo’n programma nu niet méér geschikt is voor het voorjaar en de zomer dan voor de herfst antwoordt Ellen: “In de herfst en de winter blijven de meeste ouderen vaak binnen. Daardoor komen de sociale contacten op een lager pitje te staan en komt men ook veel minder aan bewegen toe. Dat terwijl het heel gezond is om regelmatig buiten te zijn, ook in de winter. Bewegen en zonlicht zijn bevorderlijk voor sterkere botten. Wie deelneemt aan dit buitenprogramma zal daarin een goede reden zien om toch regelmatig buiten te zijn en met elkaar gezellig en sportief bezig te zijn”.

Op woensdag 8 oktober van 09.00u-10.00u is er een proefles voor de groep 60 plus. Aanmelden kan via info@leef-leefstijl.nl of via tel. 078-6154213. De verzamelplaats is Winkelcentrum Wilgendonk in Papendrecht, ingang Espenhof.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.