Spontane bijdragen aan de toekomst van Papendrecht

29 september 2008

PAPENDRECHT - Gezellig en druk. Dat was het afgelopen vrijdag bij de informatiekraam op winkelcentrum de Meent, waar de gemeente Papendrecht inzicht wilde krijgen in de wensen van Papendrechters over de toekomst van het dorp.

Om richting te geven aan de toekomst van Papendrecht is de mening van de inwoners logischerwijs een belangrijke. Eerder deelden in een opinieonderzoek maar liefst 900 willekeurig gekozen Papendrechters al hun visie op de toekomst van de gemeente.
Bij de informatiekraam konden mensen reageren op vier stellingen. Met deze ongedwongen manier van benaderen hoopt de gemeente haar inwoners zoveel mogelijk te kunnen betrekken bij de ontwikkelingen van hun woonplaats.

Indicatie
De meetinstrumenten in de kraam verraadden dat mensen van deze mogelijkheid ook inderdaad gewillig gebruik hebben gemaakt. “Je kunt aan de vazen een beetje zien hoe het ongeveer gescoord heeft. De groene bal staat voor eens en de rode bal voor oneens. Het geeft een beetje een indicatie voor wat de uitkomsten ongeveer zijn tot nu toe.” vertelt projectleidster Nicole op de Laak.

Belangrijk Item
Uit de scores bleek dat men overwegend positief oordeelde over de uitbreiding van groen in plaats van het bouwen van extra woningen. “Dat is duidelijk een belangrijk item in Papendrecht” aldus Op de Laak. Over stelling drie, het gebruik van één accommodatie door meerdere verenigingen, waren de meningen wat meer verdeeld.

Jong en Oud
Hoewel sommige voorbijgangers aanvankelijk nog wat aarzelden, stonden de mensen doorgaans erg open voor het initiatief: “Ik vind het goed om een mening te hebben. Als iedereen het z’n beloop laat komt er natuurlijk ook niks van”, vertelt een man nadat hij het formulier heeft ingevuld en ingeleverd. Ook de 18-jarige Oscar van der Kamp vindt het een goede zaak: “Ik wil gewoon even een keer mijn stem laten horen”. Als pluspunten van de gemeente noemt hij het Johan Cruyff veldje en in feite de aanwezigheid van voetbalveldjes in het algemeen. “Maar er mag wel meer ’s avonds te doen zijn.”

Uitkomst
“Net als het opinieonderzoek zullen ook deze gegevens verder uitgewerkt worden en worden ze meegenomen in de verdere opstelling van de structuurvisie. We vinden het belangrijk om de signalen uit de samenleving op te pakken en te kijken of je die ook een plek kunt geven in de structuurvisie.”

Ook dinsdag kunnen inwoners van Papendrecht hun visie geven op de toekomst van het dorp. Dan staat de kraam bij de weekmarkt.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.