Previta verhuist naar bedrijvengezondheidscentrum op NieuwlandParc

27 september 2008
Previta verhuist naar bedrijvengezondheidscentrum op NieuwlandParc

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM - Vorig jaar zijn de bedrijven PreVita en Avelante, twee bedrijven die zich bezig houden met gezondheidsmanagement, gefuseerd, hoewel ze nog hun eigen namen blijven voeren. Ze zijn sinds kort gevestigd op het bedrijvengezondheidscentrum op het bedrijventerrein Nieuwlandparc op de grens van Papendrecht en Alblasserdam.
Op vrijdag 26 september 2008 heeft de burgemeester van Alblasserdam, mevrouw L.M. Huizer, het nieuwe centrum officieel geopend.

PreVita was tot voor kort gevestigd in Papendrecht en houdt zich bezig met preventieve gezondheidscreening van medewerkers. Directeur Stephan Huizer legt uit: "Veel bedrijven worden pas wakker als er veel ziekteverzuim is, maar onze specialiteit is juist het voorkomen van ziekteverzuim. Wij dwijlen met de kraan dicht en op deze wijze is er een win-win-win situatie: Onze klant heeft minder ziekteverzuim, de medewerkers zien eerder dat ze een bepaald gezondheidsrisico lopen en wij worden er natuurlijk ook beter van!"

Avelante was tot voor kort gevestigd in Breda en is een adviesbureau dat zich specifiek richt op de zorgsector en is inzetbaar voor diverse advies- en managementtrajecten. Directeur Jan-Kees van Wijnen: "We ondersteunen zorginstellingen bij verzuimregistratie en regelen zelfs subsidies voor duurzame verbeteringen, zodat het de klant vaak niets hoeft te kosten."

Een gezamenlijke klant van PreVita en Avelante, Jolanda Sirre van Zorginstelling Pameijer, onderstreept het belang van gezondheidsmanagement: "Previta heeft voor onze divisie met een hoog ziekteverzuim een preventief medisch onderzoek uitgevoerd, waaruit onder andere bleek dat een aantal medewerkers op het randje van een burn-out zaten. Gelukkig kwamen we hier nog net op tijd achter, zodat we maatregelen konden nemen en erger konden voorkomen.
Vervolgens heeft Avelante een subsidie kunnen regelen om ervoor te zorgen dat onze verstandelijke gehandicapte cliënten zelfstandiger te laten functioneren, zodat er minder zorg nodig is."

Meer informatie is te vinden op www.previta.nl en www.avelante.nl.

Op de foto van links naar rechts: Jan-Kees van Wijnen (Avelante), Stephan Huizer (Previta), burgemeester Huizer en Stijn Kanters (Avelante).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.