Excelsior uit de brand in de Rembrandtschool

25 september 2008
Excelsior uit de brand in de Rembrandtschool

PAPENDRECHT - Op 28 april richtte een korte maar hevige brand veel schade aan in het verenigingsgebouw van muziekvereniging Excelsior Papendrecht, waardoor het pand voor de vereniging onbruikbaar werd en de bijna 100 leden tellende vereniging dakloos werd. Terwijl de muzikale activiteiten met steun van diverse zusterverenigingen en de Papendrechtse samenleving doorgingen, is achter de schermen door bestuur en leden koortsachtig gewerkt om de gevolgen van de brand op te lossen.

Na intensieve samenwerking met het gemeentebestuur is Excelsior erin geslaagd om een nieuw onderkomen te vinden. Veel zelfwerkzaamheid van de leden van Excelsior gedurende de zomermaanden heeft ertoe geleid dat de vereniging vanaf 28 augustus haar domicilie heeft in de voormalige Rembrandtschool, Rembrandtlaan 206. Voor de vele steunbetuigingen vanuit de samenleving wil Excelsior graag haar dankbaarheid tonen. Daarom wordt op zaterdag 4 oktober Open Huis gehouden in de nieuwe tijdelijke repetitieruimte, die hiervoor geopend is tussen 14.00 en 17.00 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om langs te komen.

Tijdens het Open Huis zal ook allerlei informatie over de vereniging beschikbaar zijn, over de mogelijkheden die Excelsior biedt, de beschikbare instrumenten en muzikale opleidingen. Tevens kan men er terecht voor aanmelding als lid of 'vriend van Excelsior' of voor een praatje en een bak koffie.

Meer informatie over Excelsior is ook te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl.

Op de foto: De nieuwe repetitie-zaal, die is ontstaan door samentrekking van 2 klaslokalen en een gang.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.