Zelfmoordpogingen bezorgen politie veel werk

22 september 2008

PAPENDRECHT - Een man met suïcidale neigingen heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid zondagochtend 21 september veel werk bezorgd. De man was rond 09.20 uur voornemens van een brug te springen nabij Papendrecht maar bedacht zich. Even later stapte de man in zijn auto en reed de N214 op.

Nabij Oud Alblas stuurde de man plotseling naar de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer. Op dat moment was er geen tegemoetkomend verkeer waardoor een aanrijding kon worden voorkomen. De man stuurde vervolgens scherp naar links om tegen een boom te rijden. Die miste hij op een haar waarna hij in de sloot terecht kwam. De man stapte hierna uit zijn auto en rende het weiland in. De politie was inmiddels gewaarschuwd door medeweggebruikers.

Na een korte achtervolging, te voet, in het weiland kon de man worden aangehouden. Die was het hier echter niet mee eens waardoor de politie gepast geweld moest gebruiken om de man in de boeien te slaan. De man, een 44-jarige inwoner van Papendrecht, is op het politiebureau onderzocht door de crisisdienst en uiteindelijk vrijwillig opgenomen. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.