Junioren D Passaat in landelijke finale

20 september 2008

PAPENDRECHT - Na het behalen van de derde plaats in de regiofinale mocht de jongens-D ploeg van AV Passaat zaterdag naar Den Haag voor de landelijke finale. De dag begon goed, want Martijn, Don, Bart en Lars verbraken hun eigen clubrecord op de 4x80 estafette. Met een tijd van 43.74 sec. werd een halve seconde van het oude clubrecord afgehaald.

Voor Lars zou dat niet het laatste clubrecord worden, want ook op de 2 andere onderdelen waar hij op uitkwam behaalde hij een clubrecord. Bij het hoogspringen sprong hij 1.50 meter en bij het kogelstoten was zijn beste stoot 10,35 meter. Martijn Opmeer haalde bij verspringen een afstand van 3,87 meter en de 80 meter spint liep hij in 12.18 sec. Don won zijn serie bij de 80 horden met een ruime voorsprong in een tijd van 15.02 sec. De 1000 meter liep hij in 3.22.90.

Ook Yoram Polak liep de 1000 meter. Hij finishte in een tijd van 3.26.90. Voor Bart Heijes verliep de wedstrijd na de estafette minder goed. Hij kwam ten val bij het onderdeel horden en kon daardoor ook de 80 meter sprint helaas niet doen. Voor hem in de plaats liep Bas Westbroek een keurige tijd van 13.60 sec. Eerder op de dag haalde Bas, ondanks drie ongeldige pogingen, een prima afstand bij discus met 20.33 meter. In deze finale haalde de jongens uiteindelijk de 10e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.