PKC wint derby tegen Deetos

20 september 2008
PKC wint derby tegen Deetos

PAPENDRECHT - Het was zaterdagmiddag prachtig najaarsweer, ideale omstandigheden dus voor velen om aan de Vorrinklaan naar de wedstrijd tussen Deetos en PKC/LukassenBoer te gaan kijken. De webmaster had het dan ook behoorlijk rustig tijdens de bardienst op het eigen complex en kon het zich permitteren regelmatig lekker in het zonnetje te gaan zitten. Via de telefoon druppelde mondjesmaat de tussenstanden vanuit Dordrecht binnen, waaruit al snel bleek dat PKC/LukassenBoer zich ook deze middag weinig zorgen behoefde te maken. Vrijwel vanaf het begin stond er een kleine voorsprong op het scorebord, die lopende de wedstrijd geleidelijk aan kon worden uitgebouwd. De eindstand 16-23 lijkt heel overtuigend.
Naar verluid speelde PKC/LukassenBoer fris en met veel zelfvertrouwen, waarbij de nieuwelingen in het team zich steeds beter beginnen thuis te voelen en de onderlinge afstemming steeds beter begint te worden.

Deze week geen filmpje met de doelpunten van PKC/LukassenBoer i.v.m. afwezigheid van John Bakker.
Wel zijn er inmiddels foto's van deze wedstrijd te vinden in het fotomenu van onze beide fotografen.

Volgende week zaterdagmiddag is de return op de Oostpolder.
De vooruitblik van onze PR-groep is inmiddels binnen.

We zijn nu op de helft van de najaarscompetitie. Elke tegenstander in de poule is een keer bestreden en dat is een mooie gelegenheid om een tussenbalans op te maken. Voor wat het waard is, want dit deel van de competitie is om des keizers baard. Aan de andere kant: in de zaal moet je er vanaf de eerste dag staan en dan zullen nu langzamerhand de puzzelstukjes in elkaar moeten passen.

In de hoofdklasse A begon SKF de competitie met een spectaculaire zege op DOS’46. Daar kwam een reguliere overwinning bij tegen het Friese SCO en afgelopen zaterdag kende SKF voorlopig zijn plaats weer na de oorwassing bij Nic. DOS’46 heeft zich na de openingsnederlaag hersteld en verder zijn in deze poule weinig verrassingen.

In de hoofdklasse C leidt Fortuna en laat Blauw Wit nu al zien dat ze een moeilijk jaar tegemoet gaan. KVS pakte goed uit tegen de Amsterdammers. Zij hebben ook meer in huis dan plaatsgenoot HKV/Ons Eibernest, maar speelden tegen hen wel gelijk.

In de hoofdklasse D zijn er elke week weer verrassingen te noteren. De zaalkampioen Koog Zaandijk verloor de eerste twee wedstrijden, maar daar zitten de Zaankanters niet mee. Vorig seizoen gebeurde precies hetzelfde en het werd uiteindelijk een grandioos jaar. Veldkampioen Dalto moest vorige week een punt laten aan promovendus DVO. Het acht jaar geleden nog ongenaakbare Die Haghe is volledig leeggelopen en zal op de nul gaan eindigen.

In de hoofdklasse B was het de grote vraag waar PKC nu staat na de renovatie van afgelopen zomer. De wedstrijden tegen Oranje Wit en Rohda gaven geen indicatie, want daarvoor zijn deze ploegen veel te zwak. Rohda kon PKC maar één helft bijhouden en bij Oranje Wit is het vrouwenkwartet beslist niet hoofdklassewaardig. Daarom waren veel Papendrechters afgelopen zaterdag naar de Vorrinklaan gekomen om de groenwitte brigade te zien. Het werd een leuke wedstrijd met veel doelpunten en een duidelijk beter PKC. De ploeg is goed op weg, geeft een verfrissende indruk en niet onbelangrijk: de nieuwe spelers lijken zich als een vis in het water te voelen. Reinier Plantinga had het wat lastig in de rebound, maar groeit per wedstrijd en Henk Fokker begint na strafworpen nu ook velddoelpunten te maken. Opvallend feit: de Papendrechtse dames scoorden elf maal tegen 2 treffers van de Dordtse dames.

Vandaag beginnen de returnwedstrijden en gelijk staat weer de derby op het programma tussen PKC/LukassenBoer en DeetosSnel/Volhuis. Het kan weer een mooie stap verder zijn naar het begin van de Korfbal League. Want dan begint het echte werk. En er is nog heel wat te leren, want vorige week werd duidelijk dat Deetos (nog) niet tot de top hoort. Ik wens u een aantrekkelijke en sportieve korfbalmiddag.

Foto: Peter Besemer.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.