Ouderen in beweging op 1 oktober

18 september 2008
Ouderen in beweging op 1 oktober

PAPENDRECHT - Woensdag 1 oktober a.s. is het Internationale dag van de ouderen. De Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht (SWOP) laat dit niet zomaar voorbij gaan en heeft een dag vol activiteiten georganiseerd rond het thema “Papendrecht in beweging”. Op drie verschillende locaties is er iets te doen. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

9.30-16.30 uur (kantoor SWOP)
Wandeltocht. Gedurende de gehele dag kunt u een wandeltocht van 5 km of 10 km ophalen in het kantoor van het Dienstencentrum. De routes zijn gemarkeerd en zijn ook zeer geschikt voor Nordic Walkers.

9.00-12.00 uur (sporthal De Donck)
Sportinstuif. U bent van harte welkom om mee te sporten in De Donck. De sporten variëren van badminton tot basketbal. Vergeet vooral uw sportkleding en zaalschoenen, maar ook uw wandelschoenen niet!

9.30-11.00 uur (grote zaal Dienstencentrum)
Kegelen. Kegelclub PAHARO geeft een demonstratie van de sport kegelen. Natuurlijk mag u ook zelf een balletje gooien. En als u alle kegels in één keer weet om te gooien wint u een gratis kopje koffie of thee.

9.30-10.00 uur (kleine zaal Dienstencentrum)
Bewegen voor ouderen. Bewegen om soepel te worden en te blijven onder leiding van een deskundige van fysiotherapiepraktijk Middenpolder. Tijdens deze open les bent u van harte welkom om te kijken, maar uiteraard ook om mee te doen. De les is uitermate geschikt voor mensen met lichamelijke beperkingen.

10.00-11.30 uur (De Spil)
Linedance. Uiteraard is dansen ook een vorm van bewegen. U zich deze dag aansluiten bij de open les van onze Linedance club. Deze les wordt gegeven in dependance de SPIL.

10.30-11.30 uur (kleine zaal Dienstencentrum)
Test uw conditie. Een goede conditie helpt bij het voorkomen van vallen. In dit uur een voorproefje van een uitgebreidere serie korte testjes om uw conditie te testen. U kunt zich ter plekke inschrijven voor de volledige test.

14.00-15.00 uur (grote zaal Dienstencentrum)
Actief ontspannen. Speciaal voor de dag van de Ouderen kunt u meedoen aan een open les Actief ontspannen. Het eerste deel van de les is de warming-up, daarna het ontspannen. Dit met behulp van Thai Chi, Yoga en Pilates-oefeningen. Er wordt afgesloten met een meditatie. Het is handig als u een matje, een slaapzak of iets dergelijks meeneemt.

15.15-17.00 uur (grote zaal Dienstencentrum)
Afsluitingsborrel. Om deze feestelijke dag af te sluiten is er een borrel in de grote zaal. Onder het genot van een hapje en een drankje, aangeboden door de SWOP, kunt u kijken naar de verschillende dansen die de Volksdansgroep u laat zien.

Supermarkt C1000 zorgt gedurende deze dag voor wat lekkers bij de koffie voor alle deelnemers. Meer informatie: www.swopapendrecht.nl. Ook kunt u bellen met de SWOP, telefoon 615.47.41. Tijdens kantooruren kunt u een programmaboekje ophalen in het Dienstencentrum, P.S. Gerbrandystraat 31.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.