Digitaal dorp 's-Gravendeel bestaat 10 jaar

17 september 2008

PAPENDRECHT - Met een fotowedstrijd en een letterspeurtocht viert het Digitaal Dorp 's-Gravendeel haar tienjarig jubileum. Voor oprichter Annelies van Twist is de tijd hard gegaan. "Ongelofelijk dat het Digitaal Dorp alweer tien jaar bestaat."

In de tijd dat internet nog iets bijzonders was, dat niet iedereen thuis had, besloot Annelies haar eigen website www.s-gravendeel.net te bouwen. "Ik vond het hartstikke interessant om al die sites op het internet te zien en wilde graag kijken of ik zelf zoiets zou kunnen maken. Het moest daarbij wel een site worden die nuttig is voor een grote groep mensen." Al gauw kwam ze op het idee om 's-Gravendeel als onderwerp te kiezen, er was tenslotte nog niet veel informatie daarover te vinden op internet.

Bezoekers
Alle gegevens uit de gemeentegids had ze binnen twee weken op het net staan. "Dit is het, nu ben ik klaar", dacht Annelies toen nog, niet wetende dat de hobby zo uit de hand zou lopen. De website ontwikkelde zich steeds meer en werd ook steeds interactiever.

"In de eerste twee maanden had ik zeven bezoekers per week, nu zijn er gemiddeld 250 tot 300 unieke bezoekers per dag. Per week ben ik zo'n twaalf uur bezig om het te onderhouden. Nog steeds vind ik het leuk om te doen. Dat komt vooral omdat het zo gewaardeerd wordt door mensen. Er blijkt een duidelijke behoefte te zijn aan een overzichtelijke site waar veel informatie over 's-Gravendeel opstaat."

Fotoalbum
Erg veel promotie voor haar Digitaal Dorp heeft ze nooit gedaan. "Ik heb in het eerste jaar op de jaarmarkt stickers uitgedeeld. Maar dat is het eigenlijk wel." In 2000 stuurde ze haar eerste persbericht de deur uit. Ze had net te horen gekregen dat haar site als 26e was geëindigd op de landelijke ranglijst van niet-gemeentelijke websites. Het was een lijst van ruim 500 websites, Annelies was dan ook bijzonder trots om zo hoog te scoren.

Later in hetzelfde jaar ontmoette ze dorpsgenoot Hessel Visser. "We hebben een jaar na die kennismaking samen de stichting Digitaal dorp 's-Gravendeel opgericht. Hij is altijd enthousiast en bruist van de ideeën. Ook maakt hij samen met mij veel foto's voor de website. Dit fotoalbum trekt, zeker na afloop van een evenement, altijd enorm veel bezoekers."

Wedstrijd en speurtocht
Om het jubileum te vieren worden er voor inwoners van 's-Gravendeel twee wedstrijden gehouden. De eerste is een fotowedstrijd dat als thema 's-Gravendeel mee heeft gekregen. Mensen kunnen een foto, die ze dit jaar hebben gemaakt in 's-Gravendeel, opsturen. Daarmee maken ze kans op mooie prijzen. De hoofdprijswinnaar ontvangt 150 euro, de tweede prijs is 100 euro en de derde is 50 euro.

Tevens is er een letterspeurtocht. Bezoekers die de pagina's van de site goed napluizen komen in totaal negen rode ballonnen tegen, met de bijbehorende letters moeten zij een woord vormen. De winnaar krijgt een Irischeque t.w.v. 50 euro.
De uiterste inzenddatum voor deze oplossing, en voor de fotowedstrijd is zaterdag 27 september. Een week later worden de prijzen uitgereikt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.