Boskalis doet overnamebod op Smit Internationale NV

15 september 2008
Boskalis doet overnamebod op Smit Internationale NV

PAPENDRECHT - Boskalis is voornemens een bod in contanten uit te brengen op Smit Internationale NV van 62,50 per aandeel, dat neerkomt op een totaalbedrag van 1113 miljoen in contanten.
Door de combinatie zal een maritieme dienstverlener van wereldformaat ontstaan.

- Salvage, Heavy Lift en Transport zullen bij Boskalis worden ondergebracht.
- Samenvoeging Terminals met Lamnalco Group
- Desinvestering Harbour Towage

Het bod vertegenwoordigt:
Een premie van circa 30% ten opzichte van de slotkoers van 48,19 per aandeel Smit op jongstleden vrijdag, 12 september 2008; en een premie van ruim 27% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers per aandeel Smit gedurende de afgelopen maand.
Boskalis is van mening dat het bod voor de aandeelhouders van Smit full and fair value biedt. Het bod zal worden gedaan onder voorwaarden die gebruikelijk zijn voor dit type transacties.
Het voorgenomen bod past in de strategie van Boskalis die erop is gericht een toonaangevende dienstverlener te zijn op het gebied van creatieve innovatieve oplossingen voor infrastructurele uitdagingen in de maritieme, kust- en deltagebieden in de wereld. Door
de samenvoeging van Salvage, Heavy Lift, Transport en Terminals (via Lamnalco) met Boskalis ontstaat een maritieme dienstverlener van wereldformaat met logisch op elkaar aansluitende operationele activiteiten en met uitstekende mogelijkheden voor verdere
ontwikkeling en groei.
Zowel de competenties als de cultuur van beide bedrijven sluiten nauw aan. Bovendien zal de integratie van Terminals met Lamnalco aanzienlijke synergievoordelen opleveren.

Harbour Towage wordt niet beschouwd als een activiteit die op lange termijn waarde toevoegt aan of anderszins logisch samenhangt met de overige business activiteiten van de gecombineerde onderneming. Onderdeel van de beoogde transactie is dan ook dat Harbour Towage wordt ondergebracht bij een derde partij. Naar de toekomst toe zal het samengaan juist leiden tot een krachtiger onderneming met betere vooruitzichten op groei, waardoor aan medewerkers van beide ondernemingen meer mogelijkheden voor persoonlijke ontplooiing kunnen worden geboden.
De nieuwe combinatie zal nog beter in staat zijn om haar klanten onder vaak complexe omstandigheden wereldwijd te bedienen met optimale inzet van mensen en materieel.
Het bestuur van Boskalis heeft Smit uitgenodigd om in overleg te treden omtrent de voorgenomen transactie. Doel van het te voeren overleg is te komen tot een transactie die wordt ondersteund en aanbevolen door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Smit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.