Jeugd schaakt tegen toptalent op winkelcentrum Westpolder

15 september 2008
Jeugd schaakt tegen toptalent op winkelcentrum Westpolder

PAPENDRECHT -   In winkelcentrum Westpolder in Papendrecht wordt zaterdag 20 september het jaarlijkse schaaktoernooi voor de jeugd gehouden.

In de ochtenduren wordt op het binnenplein een toernooi over zeven ronden gespeeld, terwijl 's middags een simultaan wordt gegeven door Tony Zhang. Dit 19-jarige talent woont in Papendrecht en speelt in de nationale competitie voor Spijkenisse. Zhang zal het in de simultaan opnemen tegen circa twintig tegenstanders. Het jeugdtoernooi begint om 10.00 uur en de simultaan om 13.30 uur.

Schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam tekent voor de organisatie. Een week later wordt in het winkelcentrum het seniorentoernooi gehouden. Bij de club is inmiddels de eerste ronde voor de clubbeker afgewerkt. Joop Herwig zorgde daarbij voor de grootste verrassing door een zege op Teus Punt. Marius de Wit schakelde Pieter Modderkolk uit, terwijl Léjanne van de Beukel knap won van Louis Kemper.

Ook de volgende spelers plaatsten zich voor de 2e ronde: Meinte Smink, Kees Brinkman, Philip Kraaiveld, Jo Pattinama, Hans van de Beukel, Magnus Souverein, Ramon van der Stelt, Johnny Nap, Chris Korteweg en Ad Stabij.

 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.