Terence Schenkhuijsen ontvangt draaginsigne

11 september 2008
Terence Schenkhuijsen ontvangt draaginsigne

PAPENDRECHT - Op donderdag 11 september ontving de 31-jarige Terence Schenkhuijsen onder toeziend oog van familie en vrienden uit handen van burgemeester De Bruin een Draaginsigne voor gewonden. Deze speld is een blijk van waardering voor verdiensten in het leger die grote offers vroegen.

Terence begon in 1995 bij de infanterie. In 1996 werd hij beroepssoldaat en op 21 april 1999 werd hij uitgezonden als chauffeur naar Skopje in Griekenland tijdens de Balkanoorlog. In eerste instantie zag hij vooral de positieve kanten van de missie, maar later kreeg hij te maken met anti-NAVO-sentimenten. Grieken uitten hun weerstand en agressie, onder meer tijdens demonstraties en door stenen te gooien.

Ook kreeg hij te maken met vernieling, dood, verderf en allerlei verschrikkingen. Iets waar hij en zijn kameraden absoluut niet op waren voorbereid. Dat alles brengt heftige emoties met zich en de terugkeer in Nederland bleek heel moeilijk te zijn. Zijn emoties, pijn, boosheid en verdriet kregen moeilijk een plaats. De afgelopen paar jaar heeft hij weliswaar psychologische hulp gehad, maar hij heeft nog een lange weg te gaan.

Burgemeester de Bruin gaf in zijn toespraak dan ook aan dat hij hoopt dat deze waarderingsspeld een steun in de rug mag zijn op de verdere weg van Terence. Op de speld staat vermeld: "Vulneratus Nec Victus (Gewond, maar niet verslagen)".

Ook voor zijn vrouw Terence is het een moelijke periode en zij ontving als partner van Terence de veteranenspeld als blijk van waardering voor haar steun en medeleven.

Reactie op 29-9-2010:
Het moest ook zo zijn, ik stond er niet van te kijken dat hij zoveel heeft betekend in die strijd!! op de basis school was hij altijd DE jongen van de klas samen met Victor Otter en Dave Lam, the boys!

Ik heb sinds de zesde klas niets meer vernomen van terence en op zijn spoor gekomen via Google.

Terence, ik wens jou heel veel geluk en liefde met jouw gezin.

Groetjes uit Nijmegen,
Angela Den Breejen/ Hendriks

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.