PKC wint ruim van Oranje Wit

08 september 2008
PKC wint ruim van Oranje Wit

PAPENDRECHT - Het was zaterdag(middag) heerlijk toeven op sportpark de Oostpolder bij de start van de reguliere competitie. Verwarmd door een lekker najaarszonnetje kon het publiek zich opmaken voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe PKC, met de nieuwelingen Reinier Plantinga en Henk Fokker direct in de basis en Jan de Jager aan het roer. Tegenstander was Oranje Wit uit Dordrecht, dat zich verleden jaar nipt voor de hoofdklasse veld had weten te behouden. Zou het een echte derby kunnen worden?

Vanaf het begin nam PKC het heft in handen en al snel stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord, waarna de Papendrechters met snelle balcirculaties wisten uit te lopen naar 4-1. Oranje Wit werd in deze openingsfase overrompeld, maar herstelde zich daarna redelijk door naar 4-3 terug te komen. Tot 6-5 kon het daarna PKC bijhouden, maar het was toen al duidelijk dat Oranje Wit klasse tekort kwam. De slotfase van de eerste helft was geheel voor de Groen-Witten: van 6-5 werd de voorsprong met bij momenten soepel lopende aanvallen, uitgebouwd naar 13-5 bij het rustsignaal.

Ook in de tweede helft kon Oranje Wit geen vuist maken en derhalve geen tegenstand van betekenis brengen. PKC was al naar 16-5 uitgelopen, voordat de eerste Dordtse treffer in de tweede helft kon worden aangetekend. Jan de Jager kon zijn ploeg naar hartenlust laten experimenteren, wat bij momenten hele fraaie aanvallen en doelpunten opleverde. Het krachtsverschil tussen de beide ploegen was te groot. Bij het slotsignaal stond er 28-14 op de teller.

Het werd dus een mooie start van de competitie, maar in hoeverre we hier waarde aan kunnen hechten blijft maar de vraag. PKC speelde wel goed en georganiseerd, maar kreeg geen enkele tegenstand van het onthutsend zwakke Oranje Wit. De komende wedstrijden zullen moeten laten zien waar PKC echt toe in staat is.

Foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.