Snoeiwerkzaamheden

05 september 2008

PAPENDRECHT - Vanaf september is de broedperiode van de meeste vogels voorbij en wordt weer onderhoud aan bomen uitgevoerd aan bomen. Een overzicht van de komende werkzaamheden. Op het programma voor de komende tijd staat het rooien van grote dode bomen door een aannemer,  kleinere dode bomen verwijdert de gemeente zelf. Aan de Amberdreef worden wilgen geknot die veel dood hout bevatten als gevolg van watermerkziekte. Daarnaast worden bomen gesnoeid naar aanleiding van verschillende meldingen die hoge prioriteit hebben.

Dit gaat onder meer om ABC-bomen. ABC-bomen: Acer (esdoorn), Betula (berk) en Carpinus (haagbeuk). Deze bomen mogen vanwege ‘bloeden’ (overmatig vochtverlies door worteldruk) niet gesnoeid worden van december t/m mei, maar pas wanneer de bomen goed in blad zitten. Gesnoeid worden onder meer de zilveresdoorns aan de Rembrandtlaan en de Haagbeuken aan de Haagbeukhof. Kappen van de gemerkte bomen op het eiland achter de Spinbolmolen en de groenstrook achter Wilgenhof 286-316 wordt aan het eind van het jaar uitgevoerd. Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met de groenopzichter, dhr. IJsselstijn, tel 641 83 11.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.