Kunstgrasveld Drechtstreek in gebruik

04 september 2008

PAPENDRECHT - Het nieuwe kunstgrasveld van de voetbalvereniging Drechtstreek is een feit. Woensdag werd het officieel geopend door de Papendrechtse wethouder André Vogel.  Op het veld met wedstrijdverlichting  trad ter ere van de opening het eerste elftal van Drechtstreek aan tegen de beloftes van Excelsior Rotterdam. Dat team, geleid door André Hoekstra,  was wel een maatje te groot voor Drechtstreek want er werd verloren met 1-11. Namens Drechtstreek wist alleen Stefan van Groningen te scoren. Bij de gasten waren Robin Hofman (met vijf) en Peter de Lange (met 4 doelpunten) de beste schutters.

Bij Drechtstreek is men zeer ingenomen met het nieuwe kunstgrasveld. Het vormt vooral een oplossing voor het tekort aan trainingsfaciliteiten van de club in de winterperiode. Moest men in het verleden gebruik maken van de accommodatie van PKC, met ingang van heden kunnen alle trainingen plaats vinden op het eigen complex. In de aanloop naar de opening is er al ruimschoots gebruik gemaakt van het veld en de ervaringen van alle spelers zijn ronduit positief te noemen. Door de asbest problematiek rond de brand van het naastgelegen tenniscentrum eind juli kon de lichtinstallatie pas op het laatste moment worden aangelegd. Trainen deed men dus tot dusver nog zonder kunstlicht. Gelukkig was de wedstrijdverlichting  wel op tijd af voor de openingswedstrijd.

De hoofdmacht van Drechtstreek zal haar trainingen en wedstrijden op natuurgras blijven spelen. Daar is voor gekozen om in de periode van afgelastingen niet geconfronteerd te worden met grote verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden ten opzichte van andere clubs uit de competitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.