Man neergestoken in Stellingmolen

02 september 2008
Man neergestoken in Stellingmolen

PAPENDRECHT – Bij een steekincident is een gewonde gevallen. Het gaat om een 19-jarige man uit Papendrecht. Het incident gebeurde op maandagavond 1 september 2008 rond 20.15/20.30 uur op een pleintje tussen woningen aan de Stellingmolen in Papendrecht.

Daar was een groep jongeren. Een 17-jarige jongen uit Papendrecht kreeg onenigheid en zou de 19-jarige gestoken hebben. Deze 19-jarige man raakte zwaargewond en een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis in Dordrecht. Daar werd het slachtoffer direct geopereerd. Agenten hielden na het incident de 17-jarige jongen aan en namen hem mee naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht. Het gaat dan onder andere om technisch onderzoek door medewerkers van de Unit Forensische Opsporing van de politie, het spreken van diverse getuigen en natuurlijk het horen van de verdachte.

Foto: Kees Andriesse

Vervolgbericht:

PAPENDRECHT – De 17-jarige jongen uit Papendrecht die op maandagavond 1 september een 19-jarige plaatsgenoot neerstak, heeft bekend. Het steekincident vond rond 20.15 uur plaats in de Stellingmolen. De 17-jarige jongen en de 19-jarige man kregen een woordenwisseling nadat er was ‘gerapt’.  Hierop is de17-jarige jongen naar huis gegaan en teruggekeerd met een mes waarmee hij het slachtoffer in het lichaam heeft gestoken.

De 19-jarige man liep hierbij een beschadigde milt, rib en long op en werd naar het Dordwijk ziekenhuis gebracht. Daar werd hij twee keer geopereerd, hij ligt nog op de intensive care.
De 17-jarige jongen werd na het incident aangehouden en in verzekering gesteld en zal  donderdag 4 september worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. 

De politie startte een onderzoek op waarbij diverse getuigen werden gehoord en de locatie technisch werd onderzocht. De politie zet het onderzoek voort. 

Verklaring burgemeester De Bruin naar aanleiding van steekincident

Burgemeester C.J.M. de Bruin is geschokt door het bericht dat een 17-jarige Papendrechter een plaatsgenoot met een mes heeft neergestoken.

“In zijn algemeenheid is het afschuwelijk dat het tot een dergelijk incident kan komen. Nu zijn we er in Papendrecht mee geconfronteerd.
Voor het slachtoffer, dat nog in het ziekenhuis verblijft, en voor zijn familie en vrienden is het een schokkende ervaring en zijn dit spannende dagen. Ik kan me ook goed voorstellen dat buurtbewoners geschrokken zijn. Dat het zo ver heeft kunnen komen, zal ook de dader niet onberoerd laten en wellicht bij hem en zijn naaste omgeving een heftige emotie teweeg brengen.
Ik ga ervan uit dat ieder die op welke manier dan ook betrokkenheid heeft met dit incident of de plaats waar het zich heeft afgespeeld of die zich betrokken vo elt bij slachtoffer of dader, beseft dat voor iedereen nu rust en kalmte geboden is.”

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.