VV Papendrecht naar 2e ronde KNVB beker

01 september 2008
VV Papendrecht naar 2e ronde KNVB beker

PAPENDRECHT - In de eerste ronde van de KNVB-beker, gespeeld op 30 augustus 2008, te Oud Beijerland was rood-zwart op sportpark de Kikkerhoek te sterk voor SHO. Papendrecht kwam in de 8e minuut op een 0-1 voorsprong door een kopdoelpunt van Giovanni Klaverweide, na een voorzet van ex SHO-speler Geert Bakker. Even daarvoor kreeg SHO een grote kans maar het schot ging net over het doel van Kros. 

In de 26e minuut kwam SHO langszij. Na hands van Bas Verhoeven werd de directe vrije trap onhoudbaar ingeschoten (1-1). Twee minuten later een vrije kopkans vlak voor het doel van Papendrecht. In de 30e minuut had Papendrecht op voorsprong moeten komen na goed doorgaan van Geert Bakker. Zijn voorzet werd van dichtbij ingekopt door Patrick de Klerk waarna Giovanni Klaverweide de bal tegen de onderkant van de lat schoot. In de 33e minuut kwam Papendrecht wel op voorsprong. Giovanni Klaverweide werd binnen het strafschopgebied ten val gebracht. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Geert Bakker: 1-2 (zie foto).

In de tweede helft had SHO het meeste balbezit en kon een aantal keren gevaarlijk worden met kopballen. Nadat Azaimi werd ingebracht voor de moegestreden Chentouf kreeg Papendrecht weer wat meer grip op de wedstrijd en drong meer aan. Giovanni Klaverweide kreeg vanaf links nog een kans, maar de keeper plukte de bal van zijn schoen. De tegenstander voor de tweede ronde van de KNVB beker kwam uit de wedstrijd tussen ASVB en Haaglandia (0-10) en wordt (waarschijnlijk) op 23 september 2008 gespeeld in Papendrecht.    

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.