De dag van de Heerlijkheid

18 augustus 2008
De dag van de Heerlijkheid

PAPENDRECHT - Op zaterdag 30 augustus organiseert Fruitkwekerij Korteland de tweede Dag van de Heerlijkheid. Bezoekers zijn welkom van van 10.00 tot 17.00 uur.
Op deze dag zal er een boomgaardterras komen. Dat terras moet op een plek komen waar heel veel snoeihout lag. Onze medewerkers hebben hard gewerkt om dat weg te krijgen. Een gedeelte ligt op de houtwallen en andere delen zijn verkocht als brandhout.
De wereldwinkelmedewerksters komen de catering verzorgen. Ze verkopen Max Havelaar koffie en thee en misschien nog wel meer. Ook kunt u een 'heerlijkheidssapje' nuttigen met een cake of koek erbij. Dat alles tesamen met de boomgaardambiance, maakt de dag heerlijk.

Goed doel:
De opbrengst van de verkoop van het terras gaat naar een vrouwengroep in Uganda. Een paraplu-organisatie (Hivos) leert daar vrouwen biologische groenten telen. Deze groenten worden verkocht op de lokale markt. Meer informatie kunt u vinden op het terras en bij de vrijwilligers van de wereldwinkel.

Kraampjes:
Er komen 16 kraampjes met tal van verschillende verkopingen, proeverijen en demonstraties. Enkele zijn 'oude bekenden' van de vorige Dag van de Heerlijkheid (2005), maar er komen ook een paar nieuwe bij.

Paard en wagen:
Het paard Panda zal vanaf ongeveer 11.00 uur tot ongeveer 15.00 uur rondjes rijden door de Karel Doormanlaan en langs de kinderboerderij. Ook kan er door de allerkleinste kinderen op ponies worden gereden.

Klik hier voor een terugblik op de vorige 'Dag van de Heerlijkheid' in 2005.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.