Wijk Middenpolder schoonverklaard

14 augustus 2008
Wijk Middenpolder schoonverklaard

De afgelopen dagen is met grote inzet aan het schoonmaken van het laatste deel van de wijk Middenpolder gewerkt.

Door de extra inzet van de afgelopen dagen is de wijk Middenpolder vandaag schoon opgeleverd. Dat geldt ook voor de Burgemeester Keijzerweg en de N3. Op de plaats van het incident (de tennishal) vorderen de werkzaamheden.

Vandaag, 14 augustus 2008, heeft de controlerende en bevoegde inspectie-instelling, RPS, de eindcontrole op alle werkzaamheden uitgevoerd. Op basis van deze eindcontrole heeft RPS het gebied schoonverklaard, met uitzondering van een aantal specifieke balkons en achtertuinen die vanwege de afwezigheid van de bewoners niet geïnspecteerd konden worden. Op basis van de resultaten van de inspecties bij naastgelegen balkons en tuinen is er een minieme kans dat hier nog asbest aangetroffen wordt.

De bewoners van de woningen waar balkons of achtertuinen nog niet zijn geïnspecteerd, zijn persoonlijk aangeschreven en verzocht zo snel mogelijk contact met RPS op te nemen zodat de inspectie kan plaatsvinden.

Door de schoonverklaring van RPS vinden er vanaf morgen (15 augustus) geen algemene schoonmaakwerkzaamheden meer in de wijk plaats. Alle maatregelen en adviezen die de afgelopen weken genomen en gegeven zijn, zijn niet meer van kracht.

Scholen
De schoolgebouwen en schoolpleinen van de Augustinusschool en ’t Kofschip (locatie De Wielen) zijn schoongemaakt, gecontroleerd en schoonverklaard door RPS. De scholen en schoolpleinen mogen weer betreden en gebruikt worden.

Schade
De afgelopen dagen is van een aantal bewoners een melding van schade aan onder meer dakgoten en dakpannen ontvangen. Deze schades worden zo snel mogelijk gerepareerd. Deze bewoners worden persoonlijk geïnformeerd over de wijze waarop deze schade afgehandeld wordt. De zware kranen hebben op diverse plaatsen in de wijk schade aan de bestrating veroorzaakt. Ook deze schade wordt zo spoedig mogelijk hersteld.

Meer informatie
Voor vragen over de gevolgen van asbesthoudend materiaal voor uw gezondheid, kunt u contact opnemen met een medisch deskundige van de GGD Zuid-Holland Zuid, tel. 078-6321832. Voor meer informatie is de gemeente tijdens kantooruren bereikbaar op het algemene nummer: tel. 641 89 11.

Foto: Kees Andriesse

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.