Voortgang schoonmaakwerkzaamheden wijk Middenpolder

09 augustus 2008
Voortgang schoonmaakwerkzaamheden wijk Middenpolder

PAPENDRECHT - Een groot gedeelte van de wijk Middenpolder is inmiddels schoonverklaard. Dit geldt ook voor de Burgemeester Keijzerweg. De bermen direct langs de N3 worden in opdracht van Rijkswaterstaat nog schoongemaakt (zie foto). De opruimwerkzaamheden op de plaats van het incident (de tennishal) zijn in overleg met de gemeente en andere instanties in opdracht van de eigenaar van de tennishal inmiddels gestart.

De wijk Middenpolder
De asbesthoudende deeltjes die op de daken aangetroffen worden, zijn lastig te verwijderen. Dit geldt ook voor het schoonzuigen van de dakgoten. Sinds donderdag 7 augustus worden de balkons van de flatwoningen aan de P.J. Oudstraat geïnspecteerd om vast te stellen welke balkons daadwerkelijk schoongemaakt moeten worden.

Planning
Het schoonmaakbedrijf werkt in een twee-ploegendienst. Zij beginnen ’s ochtends vroeg (rond 06.00 uur) en stoppen ’s avonds laat (rond 21.30 uur). Komend weekend wordt ook weer doorgewerkt. Zaterdag worden bovenstaande begin- en eindtijden ook gehanteerd. Zondag beginnen de medewerkers van het reinigingsbedrijf later (ca. 09.30 uur) en stoppen zij eerder (ca. 18.00 uur). Vanaf maandag 11 augustus wordt vanaf ca. 06.00 uur weer in twee-ploegendienst gewerkt. 

asbest middenpolder papendrechtScholen
De schoolgebouwen en schoolpleinen van de Augustinusschool en ’t Kofschip (locatie De Wielen) zijn schoongemaakt. Uit voorzorg wordt het complex in observatie gehouden.

De schoolpleinen blijven nog afgesloten en mogen niet betreden worden. Flyers en afzetlint maken dat ter plaatse kenbaar.

Meer informatie
Voor vragen over de gevolgen van asbesthoudend materiaal voor de gezondheid staat er een medisch deskundige van de GGD Zuid-Holland Zuid klaar. Die is te bereiken via 632 18 32.

Als inwoners in hun omgeving materiaal aantreffen waarvan ze vermoeden dat het asbest kan zijn, kunnen zij dit telefonisch aan de gemeente doorgeven. Indien nodig komt de Milieudienst dan langs.

Voor meer informatie is de gemeente bereikbaar op tel. 641 89 11. Ook in het weekend kan er tussen 12:00 en 16:00 uur contact opgenomen worden met de gemeente, op het algemene nummer en op 641 82 26.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.