Van Oord en Boskalis versterken Delflandse kust

07 augustus 2008
Van Oord en Boskalis versterken Delflandse kust

PAPENDRECHT - Van Oord en Koninklijke Boskalis Westminster nv hebben van Rijkswaterstaat opdracht gekregen voor de versterking van de zwakke schakel Delflandse kust. De contractwaarde is 120 miljoen; het deel van Van Oord en Boskalis bedraagt 50% elk. Het project omvat de engineering en de realisatie van extra duinen en verbreding van het strand tussen Hoek van Holland en de haven van Scheveningen. Bovendien wordt eennieuw natuurgebied van 35 hectare aangelegd tussen Hoek van Holland en s Gravenzande.

Deze vochtige duinvallei wordt gerealiseerd ter compensatie van de aanleg van Maasvlakte 2, de uitbreiding van het Rotterdamse havengebied Rijkswaterstaat heeft tien zogenaamde zwakke schakels aangewezen langs de Nederlandse kust, waar versterking noodzakelijk is. De Delflandse kust is het grootste deelproject en tot eind 2011 zal circa 18 miljoen m3 zand worden aangebracht op de vooroever, het strand en de duinen. Voor de uitvoering zetten Van Oord en Boskalis diverse sleephopperzuigers is. De markt van Boskalis wordt gedreven door langetermijnfactoren, zoals de groei van de wereldbevolking en veranderingen in het klimaat

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.