Getuigen gezocht van zakkenrollerij

07 augustus 2008

PAPENDRECHT – De politie is op zoek naar een echtpaar dat mogelijk getuige zou zijn geweest van een afleidingsmanoeuvre voorafgaand aan zakkenrollerij. Dit gebeurde op donderdagmorgen 7 augustus tussen 10.45 uur en 11.30 uur in een schoenenwinkel op de eerste verdieping van de Meentpassage. Een 69-jarige vrouw uit Papendrecht paste tussen beide tijdstippen een paar laarzen op een bank in het midden van de winkel. De vrouw had haar eigen schoenen aan de kant gezet. Een onbekende vrouw struikelde over de schoenen van de vrouw. De 69-jarige vrouw wilde daarop het paar laarzen betalen aan de kassa waarbij bleek dat de portemonnee niet meer in haar boodschappenkarretje aanwezig was. De vrouw deed aangifte op het politiebureau. Tussen het tijdstip van de diefstal en de aangifte bleek er een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening te zijn afgeschreven.

De politie beschikt over een beperkt signalement van de vrouw die struikelde:
- Tussen de 20-30 jaar
- Donker kort loshangend haar
- Lichtgetint

Naast de vrouw was er op dat moment nog een echtpaar in de winkel aan het passen. Zij hebben naar alle waarschijnlijkheid eveneens tussen beide tijdstippen ook schoenen afgerekend en zijn mogelijk getuige geweest van de afleidingsmanoeuvre.
De politie wil graag in contact komen met dit echtpaar. Herkent u dit verhaal en bent u rond dezelfde tijd in de winkel geweest? De politie is ook op zoek naar mogelijke andere getuigen die iets hebben gezien. Heeft u meer informatie rondom de zakkenrollerij? Neemt u dan contact op met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.