Papendrechtse brug tijdelijk gesloten in 1 richting

30 juli 2008

PAPENDRECHT - Van vrijdag 1 augustus 21.00 uur t/m zondag 10 augustus 05.00 uur is de brug over de Beneden Merwede in de richting van Dordrecht naar Papendrecht afgesloten voor alle verkeer. Van zondag 10 augustus 5:00 uur tot en met maandag 18 augustus 24:00 uur wordt de brug afgesloten in de richting van Papendrecht naar Dordrecht. Ook het verkeer in de andere rijrichting kan hinder ondervinden van de werkzaamheden. Fietspaden blijven wel toegankelijk. Er worden omleidingsroutes ingesteld. Ook aan de Wantijbrug, ten zuiden van de ‘Brug over Beneden Merwede’, worden werkzaamheden uitgevoerd. Om de overlast te minimaliseren worden de werkzaamheden aan beide bruggen gecombineerd. Tijdens de afsluiting is in de richting waarin de ‘Brug over Beneden Merwede’ is afgesloten, één rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Tijdens de gehele afsluiting van de ‘Brug over Beneden Merwede’ wordt het verkeer omgeleid via de A15 en de A16. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. De N3 maakt deel uit van een belangrijke gevaarlijke stoffenroute. Vrachtverkeer met gevaarlijke stoffen wordt grootschalig omgeleid via de brug bij Gorinchem (A27) en de dammenroute (N57).

Door Rijkswaterstaat zijn waar mogelijk maatregelen genomen ter bevordering van de doorstroming. Zo worden op de N3 en op de Laan der Verenigde Naties in de gemeente Dordrecht kentekenregistratie-camera's geplaatst. De camera's worden ingezet om de verkeersintensiteit te meten en om actuele reistijdeninformatie te verkrijgen. Daarmee kan vervolgens via tekstkarren langs de weg een routekeuze advies worden verstrekt aan de weggebruiker. De verkregen informatie wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en de camera's registreren ook geen (snelheid)overtredingen.

Rijkswaterstaat biedt alternatief vervoer aan in de vorm van het vanAnaar-Beter-treinkaartje. Met dit kaartje kunnen reizigers tijdens de werkzaamheden van zaterdag 2 augustus tot en met maandag 18 augustus voordelig reizen tussen Gorinchem en Dordrecht (en tussenliggende stations) in beide richtingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.