Real Fit start ook in Papendrecht

25 juli 2008

Gezond gewicht met Real FitPAPENDRECHT - Eén op de acht jongeren in Nederland is te zwaar. Los van het schoonheidsideaal vinden veel jongeren het gewoon niet leuk om overgewicht te hebben. Je bent misschien eerder moe, kunt niet met alle sporten en activiteiten meedoen. En het is ook nog eens een groot gezondheidsrisico.

Als jij ook worstelt met overgewicht en het lukt je niet om er vanaf te komen, grijp dan nu je kans. In het najaar start Real Fit in Papendrecht, een cursus waarin je in twaalf weken - zonder dieet - niet alleen gewicht verliest, maar ook veel leert over voeding, lifestyle en de rol van ouders.

De cursus
Belangrijk onderdeel van het programma is bewegen, van fitness tot s pinning. Bewegen op maat, dat wil zeggen aangepast aan jouw niveau. Bewegen in een besloten omgeving onder deskundige begeleiding. Met als uitgangspunt dat je bewegen leuk gaat vinden en met als doel een gezondere leefstijl. Verder werkt een pedagogisch adviseur in (groeps)gesprekken met de deelnemers aan zelfwaardering en besteedt een professionele diëtist aandacht aan goede voeding. Je kunt zowel individueel als groepsgewijs begeleiding krijgen. Je ouders kunnen bij de cursus betrokken worden, maar het draait wel om jou!

Dankzij de samenwerking tussen RIVAS, Sportcentrum Physique en de gemeente Papendrecht kan de cursus worden aangeboden tegen een minimale eigen bijdrage van € 80,--. Dat is inclusief een tegoedbon voor een sportabonnement naar keuze ter waarde van € 40,--.

Let op: maximaal 15 jongeren kunnen aan het programma meedoen.

Informatiebijeenkomst
Heb je belangstelling? Meteen aanmelden? Heb je vragen? Weet je het nog niet zeker? Kom in ieder geval naar de Real Fit informatiebijeenkomst. Donderdag 11 september van 19.30 tot 21.00 uur bij Sportcentrum Physique, Lisbloemstraat 11, Papendrecht. Ook ouders zijn van harte welkom.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij de gemeente Papendrecht, 078-6418911 (vraag naar Liesbeth van der Giessen). Aanmelden kan via l.vdgiessen@papendrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.