Sportieve vrijwilligers gezocht

25 juli 2008

Papendrecht - In september 2008 start in Papendrecht voor de derde keer het 55+ Actief project, een sportprogramma voor mensen van 55 tot 65 jaar die niet of te weinig bewegen. De projectorganisatie van 55+ Actief zoekt 20 actieve vrijwilligers die het een uitdaging vinden om 55-plussers enthousiast te maken voor sport en bewegen. Bewoners tussen de 55 en 65 jaar in de wijken Molenvliet, Oostpolder en Wilgendonk ontvangen een uitnodiging om deel te nemen aan het 55+ Actief Project. Aan de vrijwilligers wordt gevraagd tussen maandag 8 september en vrijdag 13 september bij maximaal 50 mensen die een uitnodiging hebben ontvangen, een aanmeldingsformulier op te halen. Ervaring heeft geleerd dat mensen het prettig vinden als ze nog een persoonlijke toelichting krijgen en hun vragen kunnen stellen.

De vrijwilligers die wij zoeken, zijn tussen de 40–65 jaar, zijn zelf actief en vinden het leuk om mensen te enthousiasmeren om te gaan bewegen. Voor hen wordt een speciale informatieavond in het gemeentehuis georganiseerd. Deze vindt één week voor de huisbezoeken plaats. Voor elke vrijwilliger heeft de gemeente een kleine attentie.

Wat is 55+ Actief?
Het 55+ Actief project is bedoeld voor de inwoners van de gemeente Papendrecht tussen de 55 en 65 jaar die langere tijd of misschien wel nooit hebben gesport en nu wél zin hebben om te gaan bewegen. Het project gaat voor de derde keer van start in de gemeente Papendrecht, dit keer in de wijken Molenvliet, Oostpolder en Wilgendonk. De bewoners van deze wijken worden in week 35 persoonlijk aangeschreven om deel te nemen aan de activiteiten. Na deze schriftelijke benadering en de overhandiging van een ingevuld aanmeldingsformulier aan de vrijwilliger die deze ophaalt, kunnen de aa ngeschreven bewoners meedoen aan een fitheidstest op zaterdag 4 oktober 2008. Vervolgens start een sportprogramma van 12 weken met wekelijks een uur sport en bewegen.

Profiel van de enquêteur

  • Dames of heren tussen de 40-65 jaar die zelf sportief zijn en die weten dat je aan sport veel plezier kunt beleven. Zij kunnen vertellen dat het goed voor je is en dat het de gezondheid positief kan beïnvloeden. Mensen die uit eigen ervaring spreken, kunnen dit ook goed overbrengen.
  • Zij moeten het project goed kunnen verwoorden en zich zeker voelen om langs de deur te gaan.
  • Een beetje overredingskracht hebben, maar ook niet teveel pushen.
  • Zij moeten in staat zijn om na een instructiebijeenkomst de eventuele deelnemers van het project via huis-aan-huis bezoeken goed te kunnen informeren en hun vragen te kunnen beantwoorden.
  • Zij moeten mobiel zijn en zelf lopend of op de fiets naar de betreffende wijken kunnen gaan.

Aanmeld en vrijwilligers
Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Silvia van Dijk van Sportservice Zuid-Holland,  svandijk@sportservicezuidholland.nl, of  via het centrale telefoonnummer van Sportservice Zuid-Holland 0174-244940..

Projectorganisatie
Het 55+ Actief project in de gemeente Papendrecht wordt georganiseerd door de gemeente Papendrecht, de Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht, de GGD Zuid-Holland Zuid en Sportservice Zuid-Holland. De projectcoördinatie wordt gevoerd door Silvia van Dijk van Sportservice Zuid-Holland.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.