Prijswinnaars verhalenwedstrijd

17 juli 2008

PAPENDRECHT - Donderdag 17 juli feliciteerde Tegelaar de winnaars van de verhalenwedstrijd 'Als stenen konden spreken'. De gelukkigen waren: Elise Baars (3de prijs), Fleur Terlo uw (2de prijs) en Violet Hubers (1ste prijs). De drie 'schrijvers in de dop' mogen een dag te gast zijn bij beeldhouwer Roel Teeuwen en onder zijn begeleiding zelf aan de slag gaan met een eigen beeld.
De gedichtenwedstrijd werd georganiseerd door de stichting Beeldenpark Drechtoevers en de Sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht. Leerlingen van groepen 7 en 8 van de Papendrechtse basisscholen lieten zich inspireren door de beeldententoonstelling op het Veerplein, het Havenhoofd en Merwehoofd. Op die locaties staan zeven stenen beelden van beeldhouwer Adri Verhoeven.

Jurycommentaar:
- Elise Baars laat in haar verhaal mooi de tegenstelling zien tussen de huidige tijd, waarin het gebruik van internet heel gewoon is, en 200 jaar geleden, toen we nog niet, zoals we in haar verhaal kunnen lezen, met euro's betaalden.  
- Fleur Terlouw heeft een echt Guusje Gelukverhaal geschreven, zoals ze dat zelf noemt. Het begint met ruzie en gescheiden ouders en het eindigt met een gelukkig én compleet gezin. 
- Violet Hubers laat in haar verhaal de hoofdpersoon onzichtbaar worden, vervolgens in de Donald Duckwereld verdwijnen en ten slotte weer terugkomen in de huidige tijd. Zichtbaar en wel.  
 
En in alledrie de verhalen speelt een steen uiteraard een bijzonder grote rol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.