Groot zwanengezin in Papendrecht

04 juli 2008

PAPENDRECHT- Zwanen zijn elegante vogels met een lange hals en vormen een bijzondere verschijning. In de wijk Molenvliet is een groot zwanengezin te zien in een van de vele sloten die de wijk rijk is.

Het voedsel bestaat meestal uit waterplanten, die gezocht worden in ondiep water. Hierbij komt hun lange hals goed van pas. Momenteel ligt er door de warmte en de slechte doorstoming veel kroos, wat ze graag verorberen.

Hier op de foto vertoeven ze in de sloot in de Torenmolen. Vader en moeder zwaan hebben maar liefst 10 kleine zwanen en trekken dus heel wat bekijks van nietsvermoedende voorbijgangers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.