Grote opkomst bij Nationale Zwemvierdaagse 2008

30 juni 2008

fotoPAPENDRECHT - Van Maandag 23 juni t/m donderdag 26 juni 2008 werd in het buitenbad van zwembad De Hooght te Papendrecht de Nationale Zwem4daagse gehouden.
Vier avonden lang zwommen de deelnemers de door hen gekozen afstand en sponsorden hiermee Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.
De laatste avond werd traditioneel afgesloten met het Dubbeltjes Duiken.

De formule van de Zwem4daagse is eenvoudig. Iedere deelnemer zwemt dagelijks 250 of 500 meter. Na 4 dagen heb je dan een afstand van 1 of 2 kilometer afgelegd. Deze sportieve prestatie wordt voor alle deelnemers beloond met een medaille. Het startsein stond dit jaar in het teken van het 40-jarig jubileum van zwemvereniging De Geul, die dit zwemfestijn al tientallen jaren achtereen organiseert voor de Papendrechtse bevolking en werd gegeven door de heer Herman Sprokholt, in 1968 medeoprichter van de vereniging en sinds kort voorzitter van een nieuwe afdeling binnen z.v. De Geul “Aangepast Zwemmen”.

Al sinds 1969 wordt door de KNZB ieder jaar de Nationale Zwem4daagse georganiseerd. Doel van de Nationale Zwem4daagse is het zwemmen aantrekkelijker te maken voor iedereen die niet direct bij een vereniging betrokken is, maar toch graag op een recreatieve wijze wil zwemmen.

Vast onderdeel van de Nationale Zwem4daagse is het sponsorzwemmen voor een goed doel met als thema Alle baantjes tellen mee! .
Onder het motto 'Clean Water for Every Child' gaat het sponsorgeld van de Zwem4daagse dit jaar naar Unicef. De opbrengst is bestemd voor een project in Niger. Unicef zorgt daar voor nieuwe watervoorzieningen. Bovendien krijgt de lokale bevolking voorlichting over het onderhoud ervan. Met dit project voorziet Unicef zo'n 40.000 mensen van schoon drinkwater, waaronder bijna 8.500 kinderen onder de vijf jaar. Veel kinderen in Niger overlijden aan de gevolgen van diarree, een ziekte die wordt veroorzaakt door vervuild drinkwater. Diarree wordt in een land als Niger vaak niet of niet op tijd behandeld, waardoor vooral jonge kinderen aan de gevolgen van uitdroging overlijden.
De opbrengst in Papendrecht voor dit goede doel bedroeg € 987,65

Dij deze editie van de Zwem4daagse was de opkomst met 337 deelnemers aanzienlijk hoger dan vorig jaar met zo’n 260 zwemmers. De laatste jaren zit het zwemmen duidelijk in de lift concludeert de organisatie van zwemvereniging De Geul. Dit is niet alleen te merken met de zwem4daagse, maar dit komt ook naar voren in het ledental van de vereniging, welke de laatste jaren een gestaagde groei meemaakt. En niet alleen qua jeugdzwemmers, maar juist ook het Masterszwemmen (25+) heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen binnen de club en waarvoor zelfs een wachtlijst dreigt te ontstaan, doordat in het huidige kleine binnenbad van De Hooght voor het nieuwe zwemseizoen geen uitbreiding van het aantal trainingsuren voor De Geul mogelijk blijkt te zijn.

Naast de medailles, kregen ook nog een drietal personen te weten; Sura Duru, Henny Groeneveld en Danté Voogt een gratis zwemabonnement voor volgend jaar uitgereikt vanwege de 100ste, 200ste en 300ste inschrijving . Bovendien werden er nog een aantal cadeaus overhandigt aan oa de jongste deelneemster, Amber Fritse, de oudste deelneemster, Greet Lorens.
Drie deelnemers deden dit jaar voor maar liefst de 18e keer mee, Arie van Es, Corine van Herwijnen en Ben van Assenderp.

Daarnaast waren er twee kinderen, genaamd Eloise en Asher Siebesma, die momenteel in Kamaroen wonen en zich voor hun verlof naar Nederland al via een vriendinnetje hadden laten inschrijven voor de Zwem4daagse, omdat ze deze activiteit voor geen goud wilden missen.

Mede door het mooie weer kan De Geul terugzien op een zeer geslaagde Zwem4daagse.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.