Muzikaal spektakel in de muziektent

30 juni 2008

PAPENDRECHT- Het vorig jaar eveneens wegens slecht weer “afgeblazen” muzikaal instrumentaal concert in de Muziektent van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, kon dit jaar op 27 juni alsnog doorgang vinden.
Het concert werd geopend met de vrolijke klanken  van de egerländerkapel Die Papendörfer Musikanten. Bij de ode aan Schwarzwald Marie riep kapelmeester Jaap Kooijman  “Marietjes”uit het publiek op om voor te zingen.. Toen die in  niet aanwezig bleken te zijn, zongen de Papendörfers met evenveel plezier voor alle andere vrouwen.

Met marsen, walsen en polka’s  werd het publiek aangenaam vermaakt. Muziekvereniging Excelsior,onder leiding van de nieuwe dirigent Henk Zwijgers, had ook een heel herkenbaar programma samengesteld. Van alle narigheid, waarmee Excelsior de afgelopen maanden te maken heeft gehad, was helemaal niks te merken, integendeel. Het orkest haalde, zoals aangekondigd, alles uit de kast.
Heel apart was “Nederlands natuur bezongen”met vele (oud)Hollandse liedjes, waarbij het publiek kon meezingen, zoals “’t Knaapje zag een roosje staan”, “Op de grote stille heide”, “’t Zonnetje gaat van ons scheiden”, tot en met ons tweede volkslied “‘k Heb u lief, mijn Nederland”. Vooral bij dat laatste lied werd zo hard meegezongen, dat de ruiten van de omliggende bebouwing bijna uit  de sponningen knalden. Verder bewees Excelsior met o.a.  de Vera Lynn medley, maar ook met de ode aan Elvis Presley , dat de muzikanten van alle markten thuis zijn, wat dan ook met een enthousiast applaus werd beloond.

Dans- en Sjo-kupel De Slobbers zet overal de boel op z’n kop en dus ook bij de muziektent vlogen de vonken eraf. Een bijzondere vermelding verdient het optreden van de Tobbers, een parodie op de Toppers: Gerard Joling, René Froger en Gordon. In een mierzoet lichtblauw pak, compleet met witte boa, zweepten zij het publiek op tot meezingen en zwaaien met de armen. De aanwezigen konden nu met eigen ogen zien, waarom de Slobbers met deze act een prijs hebben gewonnen. Na nog een paar swingende nummers, waarbij de muziektent op zijn grondvesten schudde, was het echt afgelopen.

Muzikaal Instrumentaal was een avond, waarbij  de meest uiteenlopende soorten muziek in hoog tempo voorbij kwamen. Enkele honderden mensen, die de toch niet echt warme temperatuur hadden getrotseerd, hebben er met volle teugen van genoten. De nieuwe stoelen, geschonken door Kees Buyzert van de gelijknamige metaalhandel , kregen gezelschap van een aantal stoelen en tafels, die wegens overcompleet waren geschonken door mevrouw van Vliet van De Vlaaierie. Zitplaatsen genoeg, dus!

Het bestuur van Dorpsbehoud kijkt met grote tevredenheid terug op dit concert.
Het laatste Zomeravondconcert van 2008 vindt plaats op vrijdagavond 29 augustus 2008.
Te gast zijn dan de jaren ’60 band Savonds Als Het Donker Wordt en The Western Dancers. 

Foto: De Slobbers met De Tobbers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.