Bussen rijden sneller door de Drechtsteden

25 juni 2008

PAPENDRECHT - In Papendrecht worden aanpassingen om reizen met openbaar vervoer in de Drechtsteden te verbeteren steeds zichtbaarder. De maatregelen zijn bedoeld om bussen snel en efficiënt te laten rijden waardoor reizigers zich comfortabel door de regio kunnen verplaatsen.

'De Drechtsteden zijn gebaat bij vlotte openbaar vervoerverbindingen binnen en tussen de Drechtsteden en met Rotterdam', legt Papendrechts wethouder André van Leeuwen uit. 'Dat is niet alleen economisch van belang, het komt ook onze leefomgeving ten goede. Daarom worden onder de noemer Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden (HOV-D) de verschillende vervoermiddelen binnen de regio zo efficiënt mogelijk op elkaar afgestemd.’

Informatie op displays
‘We zorgen onder meer voor nieuwe busbanen, nieuwe haltes, betere aansluitingen en voorkeursbehandelingen bij verkeerslichten. Het is dus niet zo dat we nieuwe vervoermiddelen zoals een sneltram inzetten, maar we gebruiken de bestaande middelen en zorgen dat die zo goed mogelijk worden benut. Wachten op de bus wordt voor reizigers iets aangenamer doordat zij op de nieuwe displays kunnen zien wanneer de bus komt. De busperrons aangepast zodat in- en uitstappen voor iedereen comfortabeler wordt.'

Vooral langs de Burgemeester Keijzerweg zijn en worden de aanpassingen goed merkbaar. De werkzaamheden tot het eind van dit jaar op een rijtje:

Fiets-/voetgangersbrug Middenpolder
Vanaf woensdag 25 juni wordt de plaatsing van een fiets-/voetgangersbrug van de J.R. Thorbeckesingel naar de bushalte langs de Burgemeester Keijzerweg voorbereid en uitgevoerd (zie foto).

Deze brug maakt de halte beter bereikbaar. Na de plaatsing wordt de J.R. Thorbeckesingel enkele dagen afgesloten om het fiets- en voetpad aan te leggen, zodat dit er vóór de bouwvakvakantie weer netjes bij ligt.

Busbanen en busperrons
Op de noordelijke rijbaan van de Burgemeester Keijzerweg tussen het kruispunt Platanenlaan/Kennedylaan en de rotonde Veerweg komt een busbaan. Lijnbussen kunnen langs eventuele files rijden op het deel van de loopbrug tot de rotonde Veerweg. De zuidelijke rijbaan heeft hier al een busbaan.
Verder wordt op de noordelijke rijbaan voor het kruispunt Platanenlaan een extra rijbaan aangelegd. Bussen krijgen bij de verkeerlichten voorrang. Bij het kruispunt met de Platanenlaan/Kennedylaan worden opstelstroken voor het afslaande verkeer verlengd. De haltes Kennedylaan, LTS/politiebureau en busstation Molenlaan worden voorzien van elektronische haltedisplays waarop lijnnummers en actuele vertrektijden worden weergegeven.
Tot slot worden onder meer noppentegels en ratelaars bij verkeerslichten en verhoogde busperrons aangebracht om in- en uitstappen te vergemakkelijken.

Omleidingen
Tijdens verschillende werkzaamheden wordt het verkeer met behulp van borden omgeleid, onder meer van en naar de N3. Ook moet tijdelijk een doorsteek door de middenberm van de Burgemeester Keijzerweg worden gemaakt om het verkeer naar de noordelijke of zuidelijke rijbaan te geleiden. Bij de rotonde Veerweg wordt zelfs een tijdelijke hulpweg aangelegd zodat het verkeer tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk kan blijven passeren.

Naar verwachting kunnen de bussen voor het eind van dit jaar gebruik maken van de extra voorzieningen. De voordelen zijn straks ook terug te zien in de dienstregeling.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.