Jeugd Passaat met 2 ploegen naar landelijke finale

23 juni 2008

fotoPAPENDRECHT - Het afgelopen weekend hebben twee ploegen van AV Passaat zich geplaatst voor de landelijke finale dit najaar. De D junioren behaalden op zaterdag een derde plaats in de regiofinale in Zierikzee. Het puntentotaal van 4042 was in totaal echter goed voor een zevende plaats landelijk, zodat een plaats bij de eerste 12 ruimschoots werd gehaald. Veel krapper was de marge bij de meisjes B, zo’n 60 kilometer verderop in Breda. Zij moesten een achterstand van een paar honderd punten inhalen en hielden uiteindelijk op een totaal van 12350 zo’n 150 punten over op de nummer 13 van Nederland. Beide ploegen zullen komende september een uitnodiging kunnen verwachten voor de landelijke finale in hun respectievelijke leeftijdscategorieën. De jongens zullen dan naar Den Haag moeten. De locatie voor de B finale is nog niet bekend.

De jongens D staken in grootse vorm met negen persoonlijke records. De grootste smaakmaker was echter Bart Heijes. Net terug van een paar maanden Pfeiffer ongemak snoepte hij grote happen van drie clubrecords af. Op de 80 meter vlak kwam Heijes uit op 11,09. De 80 meter hordentijd van 13,61 bleek een verbetering van bijna 2 seconden van het clubrecord. Ook in het verbeteren van het clubrecord 4x 80 estafette had Heijes groots aandeel. Samen met Martijn Opmeer, Don Rooswinkel en Lars Paalvast zette Heijes een tijd neer van 44,31, 2½ seconden onder de oude toptijd.
Het succes van de D’s was vooral een ploegenprestatie, getuige de vele persoonlijke reocrds. Opmeer kwam op de 80m uit op 12,14 en op ver op 3,98m. Rooswinkel liep de 1000m met 3.23,49 zo’n 5 tellen sneller dan ooit en was met 15,50 op horden ook nog nooit zo snel. Paalvast sprong met 1,45 een evenaring van zijn pr op hoog en stootte de kogel met 9,85 4cm verder dan ooit. Yoram Polak (1000m in 3.30,59) en Bas Westbroek (discus met 19,79m) completeerden de succesvolle ploeg.

De meisjes B hadden een zo mogelijk nog zwaardere uitdaging. Door een blessure moest de ploeg in de eerste wedstrijd meervoudig Nederlands Kampioene op speer Rachel van Harlingen missen. Zij maakte deze keer haar gemis goed met een worp van 35 meter. Natuurlijk kon de ploeg ook deze keer rekenen op die andere Nederlands Kampioene Pamela Kiel, die op kogel en discus heel veel punten binnen haalde. Vooral de 16,45 op de kogel was weer uitzonderlijk. De grootste verrassing kwam deze keer van de hordenrace van Suzanne Janssens. Zij had samen met haar trainer de laatste weken hard gewerkt om haar horden techniek om te bouwen van een 4-pas naar een 3-pas. Dat, met een flitsende (maar beslist niet valse) start, zorgde voor de een prachtige tijd van 16,32 en de overwinning van het onderdeel. Die 16,32 was een verbetering van haar record van 1,25 seconde. Daarnaast kwam Janssens op hoog uit op een solide 1,45. Op de 100 en 400 meter debuteerde Suzanne Naus met twee goede tijden van 14,43 en vooral de 67,50 op de 400m. Charlotte Westbroek moest met 14,51 ietsje toegeven op Naus en was 4,24 op ver een goed ingebouwde zekerheid voor verspringster Nathalie Garama, die uiteindelijk toch zelf met 4,57 de punten voor zich opeiste. Marije Severijnen deed opnieuw goede zaken op de 800m, door met 2.35 als 1e jaars C als 5e te eindigen. Evi Terreehorst (hoog 1,30 en discus ruim 20 meter) en Tessa Louter (speer met 15,80) maakte de ploeg compleet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.