Nationale korfbaldag bij PKC enorm geslaagd

23 juni 2008
Nationale korfbaldag bij PKC enorm geslaagd

Papendrecht, 21 juni 2008 - Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover; na maanden van voorbereiding was 21 juni 2008 daar: de Nationale Korfbaldag bij PKC waar gestreden zou worden om het Nationale kampioenschap veldkorfbal.

Aan alles was gedacht op die dag. Kinderen konden er zich naar hartelust uitleven: schmincken, een ballonnenknoopster, springkussens, diverse spelletjes etc. Op het Evenementenplein was het een drukte van jewelste. Men kon er onder het genot van een hapje en een drankje gezellig keuvelend aan de diverse statafels napraten over de leuke welpentraining, een G-korfbalwedstrijd, beachkorfbaldemonstraties en uiteraard de verschillende finalewedstrijden op die dag. Ook het weer liet de organisatie niet in de steek hetgeen resulteerde in een uitstekend georganiseerde dag waarop PKC zich wederom van zijn beste kant heeft laten zien op het gebied van het organiseren van grote evenementen.

Bij de Senioren speelde PKC op eigen terrein tegen Dalto. Al vanaf de eerste minuut leek PKC niet zichzelf. Veel van wat men deed aan Papendrechtse zijde mislukte. Dalto nam snel een terechte 6-2 voorsprong en nadat Van Drimmelen zijn ploeg tot rust kreeg via een time-out, kwam PKC terug tot 6-5, waarna opnieuw een rustpauze ingelast werd. Ditmaal was het coach Erik Wolsink die zijn ploeg op het juiste spoor zette. Dat lukte ook hem naar behoren. Want voor rust nog besliste zijn ploeg het treffen (12-7).

Na de pauze gingen de Papendrechtse harten weer sneller kloppen aangezien het na de wissel van Simons 15-12 werd. Echt spannend werd het geen moment meer, want Dalto verdubbelde in drie minuten tijd de voorsprong weer om deze niet meer af te staan. Tijdens de vakwisseling bij 22-16 feliciteerde afscheid nemend PKC’er Steven de Graaf vanuit het andere vak al sportief Dalto-aanvoerder Bob de Jong. Die handdruk betekende de definitieve capitulatie. Dalto won de wedstrijd met 23-18.

De andere wedstrijden om het Nederlands kampioenschap veld werden als volgt beslist:
KCC C1 - OA C1         9-8
Deetos B1 - Dalto B1   9-11
Deetos A1 - DSC A1   12-10 na verlenging

Na deze finales trokken alle supporters het Holland Huis in om daar op een enorm scherm gezellig met elkaar voetbal te kijken. Een feest in de kantine naderhand betekende het einde van een geweldig gezellige dag.

 

Vuurwerk voor aanvang van de wedstrijd PKC-Dalto

Dalto wint de Veldkorfbalfinale

Deetos A1 wint de nationale titel

Ook aan de inwendige mens was gedacht

De welpentraining

Allerlei ballen kwamen er aan te pas

Voorzitter Dekker (midden) toost met de nieuwe hoofdsponsors:
Lukassen & Boer

Op deze dag ook aandacht voor beachkorfbal.
© fotografie: Peter Besemer
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.