Felle brand op binnenschip

20 juni 2008

PAPENDRECHT - Op vrijdagmorgen 20 juni heeft een middelbrand gewoed in een machinekamer van een binnenschip in de Ketelhaven (achter de Gamma). Hierbij vielen geen gewonden.

De Gemeenschappelijke Meldcentrale kreeg de melding om 9.15 uur en ging met groot materieel ter plaatse. Twee eenheden van de Papendrechtse brandweer, de blusboot uit Dordrecht en het KLPD gingen met diverse blusvoertuigen ter plaatse.

De boot was lastig bereikbaar voor de brandweer, omdat er vanaf de kade eerst nog twee andere boten voor lagen. Men bluste vanaf de kade en vanaf het water de brand met water en schuim. Er kwamen bij de brand geen giftige stoffen vrij. Het schip is normaal gesproken beladen met zand en lag ter reparatie in de haven. De brand is ontstaan toen twee medewerkers bezig waren met laswerkzaamheden. Rond 10.45 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer inventariseert de schade op het schip.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.