WMO-klanten Papendrecht tevreden over verzorgende diensten

19 juni 2008

PAPENDRECHT - Papendrechters met een fysieke beperking zijn over het algemeen tevreden over de huishoudelijke verzorging die zij ontvangen. Gemiddeld krijgt hulp in de huishouding een 8, de aanvraagprocedure wordt gewaardeerd met een 7,6. De vergoeding voor verhuizing vinden betrokkenen iets minder passend (6,2), maar nagenoeg iedereen (98%) is zeer tevreden met de scootmobiel. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau SGBO in opdracht van de gemeente Papendrecht.

De credits voor de mate van tevredenheid over de huishoudelijke verzorging komen vooral toe aan Rivas, de uitvoerende instantie die deze voorziening onder meer in Papendrecht aanbiedt. Van de geënquêteerden waardeert 89% de ondersteuning bij zelfstandig wonen en ‘meedoen aan de maatschappij’. Minder goed scoort de lange wachttijd voor de Drechthopper ( aangepast vervoer). De Sociale Dienst Drechtsteden (uitvoerende instantie van de WMO) heeft dit onmiddellijk met de vervoerder besproken en de opdracht aangescherpt.
Het onderzoek, dat op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht jaarlijks moet worden gehouden, vond in april van dit jaar plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.