Bert van der Meiden wint Gedichtenwedstrijd Drechtsteden

16 juni 2008

PAPENDRECHT - Op zondagmiddag 15 juni was in de bibliotheek in Zwijndrecht de drukbezochte bekendmaking van de winnaars van de Gedichtenwedstrijd Mijn Mooiste Plek In De Drechtsteden, onderdeel van het poëzieproject Drechtsteden (Ge)Dicht. De jury had een lastige taak om uit de ruim 170 gedichten de winnaars te kiezen, maar na lang beraad is men uiteindelijk wel tot een keuze gekomen.

In de categorie t/m 12 jaar was de eerste prijs voor Ilja Kurpershoek met het gedicht ‘De Wantijdijk’, gevolgd door IIaf Moslawy met ’t Hoekje’ en op de derde plaats Chelsey Lora met ‘Bibelot’, het Dordtse poppodium.
Bij de categorie t/m 21 jaar won Cindy Huijgen met ‘Fluisterend Gebied’ de eerste prijs, Amarantha Groen de tweede prijs met ‘Kloostertuin’ en werd Merie Harms derde met ‘De Witte Vier’.

Bert van der Meiden tenslotte won de eerste prijs in de categorie vanaf 22 jaar met het humoristische gedicht over het niet bestaande ’Central Station Papendrecht’, gevolgd door Klaas Blokhuis met ‘Aan De Rivier’ en ‘Zwijndrechtse Brug’ van Casper Markesteijn.
Deze prijswinnaars ontvingen boekenbonnen van respectievelijk € 100, € 75 en € 50. De eerste prijswinnaars kregen nog een extra prijs, namelijk een Mp3-speler beschikbaar gesteld door Arriva. Verder waren er ook nog 11 aanmoedigingsprijzen.
De prijzen werden uitgereikt door de wethouders Ronald van der Horst van Zwijndrecht en Ad Cardon van Alblasserdam. Zij benadrukten het belang van diverse activiteiten om de culturele identiteit van de Drechtsteden te stimuleren en het cultuurbereik te vergroten.

Alle plekken die bij de gedichten horen, zowel van de hoofdprijzen als de aanmoedigingsprijzen (in totaal 20), worden deze zomer gefotografeerd door een aantal autistische jongeren, hierbij begeleid door Gabrielle Kocken en Rob Polet van de Dordtse stichting ViaLumina. Deze vormen de basis van een tentoonstelling die in het najaar te zien is in de bibliotheken in Dordrecht (Crabbehof), Sliedrecht en Alblasserdam.

De volgende activiteit van Drechtsteden (Ge)Dicht is maandag 24 juni a.s. als er de bussen, trein en waterferry in de Drechtsteden tijdens het spitsuur ’s ochtends en ’s avond verschillende dichters zullen voordragen.

CENTRAAL STATION PAPENDRECHT - BERT VAN DER MEIDEN

De volmaakte rust, een niemandsland volkomen leeg en kaal
Papendrecht Centraal

Het gele spoorwegboekje geeft je geen spoortje van succes
Papendrecht CS

Geen bielzen, geen rails, geen perrons, geen wachtlokaal
Papendrecht Centraal

Hier wachten op de trein is als een eindeloze les
Papendrecht CS

Je vraagt je af: 'wanneer slaat men de eerste paal?'
Papendrecht Centraal

Nog troostelozer dan een alcoholist zijn laatste fles
Papendrecht CS

Voorlopig een ver en virtueel verhaal
Papendrecht Centraal

Het is en blijft een niet bestaand adres
Papendrecht CS

Waar blijft de marmeren hal, de pracht, de praal?
Papendrecht Centraal

Mijn grootste wens blijft onvervuld
Bestaat alleen in mijn gedachten
Wat men noemt het toppunt van geduld
Is in Papendrecht op de trein staan wachten

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.