Raad toch akkoord met dubbele rotonde van 3,7 miljoen

13 juni 2008
Raad toch akkoord met dubbele rotonde van 3,7 miljoen

PAPENDRECHT - Wethouder van Leeuwen kwam nu toch met voldoende argumenten om 15 van de 21 aanwezige raadsleden, tijdens de bespreking van de Voorjaarsnota, negatief te laten stemmen over een amendement van het Papendrechts Algemeen Belang (PAB). Alleen het PAB en de VVD waren voor het laten vervallen van de dure oplossing van een dubbele rotonde (kluifrotonde) bij de kruising N3-BK-weg.

De wethouder had na de schrobbering in de commissie Ruimte dat hij een investering van 3.7 miljoen met een half A4-tje onderbouwde, nu in enkele dagen tijd een brief van tien kantjes, incl. bijlagen, geproduceerd en aan de raad toegezonden. Dat de pers dit niet mocht ontvangen bleek een vergissing. Tijdens een gesprek met de wethouder bleek dat het vertrek van zijn belangrijkste verkeersdeskundige op het gemeentehuis de oorzaak was van de gebrekkige informatie in eerste instantie. Hij had geen capabele vervanging. De leegloop naar de Drechtsteden heeft daar niets mee te maken.

Enkele van de redenen waarom dit project nu moet worden aangepakt zijn, naast het aangeboden douceurtje van Rijkswaterstaat van 750.000 euro mits voor 1 juli 2008 beslist; de noodzakelijke vervanging van de verkeerslichten, wat ongeveer acht ton zou gaan kosten; de te verwachten toekomstige drukte door aan- en afvoer van vrachtverkeer voor het industriegebied; de aanleg van de HOV-D. Dit betreft de aanleg van vrijliggende busvoorzieningen, het aanpassen van verkeersregelinstallaties en het aanleggen van haltes met dynamische reizigersinformatie. Vanuit de Drechtsteden wordt voor dit doel acht ton beschikbaar gesteld, zodat door Papendrecht nog ruim twee miljoen moet worden opgehoest.

Overigens, en daar kwam men voor bijeen: de meerderheid van de raad ging na betrekkelijk weinig discussie over de voorjaarsnota, inclusief extra OZB-verhoging, akkoord.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.