Succesvol weekend voor de Geul

09 juni 2008

PAPENDRECHT - Twee weken geleden vonden de kringkampioenschappen voor zwemmers vanaf 13 jaar plaats, dit weekend was het de beurt aan de minioren, de zwemmers tot en met 12 jaar. Per nummer en per leeftijdscategorie kwamen de snelste 24 zwemmers van de kring Rotterdam aan de start bij de zogenaamde Kring Speedofinales in Dordrecht. Plaatsing voor deze wedstrijd is dus zonder meer al een goed resultaat te noemen.
Voor de Geul hadden de volgende zwemmertjes zich geplaatst voor deze finales: Sabrina de Graaf, Latona Baart, Sophia van Maren, Emese Ramstijn, Bas van Middelkoop, Ben Muller, Max Muller, Nick Molle, Yaro Roodenburg en Jesse de Win.

Er werden door deze zwemmers mooie resultaten behaald en flink wat PR’s gezwommen. Het PR record kwam op naam van Latona Baart, die op de 400 vrij ruim 10 seconden van haar beste tijd afsnoepte, maar ook de tijdsverbeteringen van Jesse de Win, ruim 9 seconden op de 400 vrij, en Max Muller, ruim 8 seconden op de 100 vrij, waren aanzienlijk.

Bovendien slaagden Max, Jesse en Bas van Middelkoop erin om maar liefst 5 PR’s bij elkaar te zwemmen. Yaro Roodenburg volgde goed met 4 PR’s en Nick Molle schreef 3 PR’s op zijn naam.
Sabrina de Graaf zwom de meeste medailles bij elkaar: op zowel de 50 vlinder, als de 100 rug, als de 200 wissel kon zij de bronzen medaille in ontvangst nemen. Zilver was er voor Nick Molle op de 100 school en Jesse de Win, eveneens op de 100 school. Bas van Middelkoop verdiende het brons op de 50 vlinder.
Verder werd er nog een flink aantal vierde en vijfde plaatsen gehaald, zodat gesteld kan worden dat de Geul met een klein groepje zwemmers goed meedeed.

In Eindhoven nam Robbert Donk van de Geul deel aan de open Nederlandse Kampioenschappen. Deze kampioenschappen werden gezwommen in het 50 meterbad in zwembad de Tongelreep, het thuisbad van Pieter van den Hoogenband.

Robbert had zich geplaatst op de 50, de 100 en de 200 meter vrij en zette op deze nummers mooie tijden neer. Op de 50 vrij werd hij in het eindklassement 24e, op de 100 vrij werd hij 23e in een nieuw clubrecord van 53.42 en op de 200 vrij eindigde hij als 30e in eveneens een nieuw clubrecord van 2.01.53. Al met al een geslaagd optreden van deze Geulzwemmer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.