Succesvolle start zomeravondconcerten Dorpsbehoud

02 juni 2008

PAPENDRECHT - Op vrijdag  30 mei vond in de muziektent van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht het Korenconcert plaats, dat vorig jaar wegens weeralarm niet door kon gaan.
Het spits werd afgebeten door Melange Rood, welk koor opende met het mooie The Rose, gevolgd door enkele  Engelse ballads, maar ook het vrolijke Land van Maas en Waal. Aansluitend brachten de mannen van Schipperskoor de Pontonniers een selectie van de vele (meezing) zeemansliedjes, dat werd afgesloten met het pittige “Ancors away”, waarbij het publiek enthousiast meeklapte. Popkoor A lot of , afdeling Sliedrecht, trad voor het eerst op in de muziektent en wist het publiek te boeien met diverse Engelse popsongs, met als spetterende afsluiter “To my fathers house”van de Les Humphries Singers. De Papendrechtse Smarties, die al jaren het korenconcert afsluiten, hadden ook deze keer weer een heel herkenbaar programma. Na hun uitsmijter “Rosamunde” volgde de grote finale, waarbij o.l.v. Hendrik-Jan van Dijkhuizen leden van alle vier de koren gezamenlijk De oever van de IJssel bezongen, de hit van Rod Stewart “I am Saling”nieuw leven inbliezen om tenslotte te eindigen met het nog altijd mooie “Droomland”. Ze pasten helaas niet allemaal in de muziektent, maar omdat het droog was, konden de leden van twee koren voor de muziektent staan. De hele avond werd er door het publiek luidkeels meegezongen, maar bij de finale zong - ondanks het late tijdstip – een opvallend groot aantal bezoekers  de vonken uit de keien. 
Deze avond bleek aantrekkelijk voor jong en oud, maar de kroon spande toch een mevrouw van 97 jaar, die van het begin tot het eind van het concert geboeid luisterde.
Dorpsbehoud kwam stoelen te kort voor zoveel publiek, reden voor de Papendrechtse ondernemer Kees Buijzert, eigenaar van de gelijknamige Metaalhandel, om Dorpsbehoud aan te bieden op zijn kosten een aantal nieuwe stoelen te kopen. Maar er was meer.
Dixi Sanitary Services, leverancier van mobiele toiletten, had het zomeravondconcert van Dorpsbehoud uitgekozen om de nieuwste vinding, zogenaamde plaskruizen voor de mannen, uit te proberen. Een primeur, dus. Ze bevielen goed. De deelnemende koren en de vele honderden bezoekers waren het er roerend over eens: Dit was een geweldige avond! Niet alleen vanwege de kwaliteit van het programma maar ook over de gezellige sfeer. Ook het bestuur van Stichting Dorpsbehoud kijkt met tevredenheid terug op dit eerste concert in een reeks van drie.
Het volgende zomeravondconcert waaraan wordt meegewerkt door Die Papendörfer Musikanten, Muziekvereniging Excelsior en Dans- en Sjokupel De Slobbers wordt gehouden op vrijdagavond 27 juni.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.